2014. március 4., kedd

Ultimátum?

Az atlantista média telekürtölte az egész világot azzal a rémhírrel, hogy Krimben az orosz haderő ma reggelig adott ultimátumot azoknak az ukrán katonai egységeknek, akik még a laktanyáikba maradtak. Fegyvereik átadását, és kivonulást követeltek tőlük. Valóban van egy-két olyan katonai egység, határőr alakulat melyeknek a parancsnokai még kitartanak az új galiciai zsidó hatalombitorlók mellett, de ezek nem sok vizet zavarnak, jelentőségük egyenlő a nullával. Népi milíciák és a krimi kormány fegyveres ereje körbezártra, blokád alatt tartja ezeket az objektumokat, melyekbe se be, se ki nincs szabad mozgás. Ezeket a katonai egységeket nem kell fegyverrel felszámolni, elég ha elzárják a vizet, lekapcsolják őket a villamos hálózatról, nem biztosítják az élelmezési lehetőségeket, egyszóval megvonják tőlük az alapvető életfeltételeket biztosító eszközöket, anyagokat. Pár nap múlva el kell fogadniuk a feltételeket.
Hídfő.net | Ukrán katonák bezárva a saját laktanyájukbaUkrán katonák bezárva a saját laktanyájukba
Ezek a katonai alakulatok semmiféle veszélyt nem jelentenek, fegyverzetük gyenge, morálisan megosztottak, és ha erővel akarnák megoldani a gondjaikat, egy teljesen ellenséges közegben, nehézfegyverekkel szemben semmi esélyük sem lenne. Parancsnokaik kivárásra játszanak, de ennek a feltételeit nem ők, hanem az oroszok biztosítják - amíg biztosítják. Ezért semmi értelme sem lenne fegyverrel felszámolni azokat, akik pár nap múlva örömmel adják meg magukat egy tányér húsos káposztalevesért. Már a parancsnokaik tudják, hogy a kijevi zsidók semmiféle segítséget nem tudnak nekik adni, de mert a családjaik a galíciaiak által birtokolt területeken élnek, kénytelenek eljátszani ezt a kellemetlen politikai játékot.
Különben pedig a krimi kormány még akkor sem oldaná meg katonai erővel ezt a kérdést, ha minden kockázat nélkül (ellenállás nélkül) megtehetné. Jól tudják milyen romboló ereje van annak, hogy a magára hagyott katonai egységeket Kijev megsegíteni képtelen, így ország-világ előtt bizonyítja a galíciai zsidók tehetetlenségét. Amerikai zsoldosok már Kijevbe vannak, de ezt a kérdést megoldani nem tudják, és mert olyan katonai erővel állnának szembe, amilyennel eddig még soha, és ha akcióznának nagy valószínűséggel trágyaként hasznosulnának Krim földjében. Ez a zsoldos horda (Blackwater) csak ott vitézkedik, ahol az USA hadigépezete már kiiktatta a hathatós ellenállást. 
Kijevnek nincs ereje. Se gazdasági, se erkölcsi, se politikai, katonai pedig nem is volt, mert az elmúlt évtizedekben teljesen leromlott az egész hadserege. NATO segítségben bízni ökörség, már a galíciaiak is rájöttek. Ezért még csak álmodozási szinten sem valósítható meg részükről semmiféle katonai ellenakció. Készen vannak, le lehet írni őket.
Ilyen körülmények között mire lenne jó egy ultimátum, és az azt követő halálesetek sokasága. Csak hátráltatná az orosz tervek megvalósítását. Kijev összeomlása igen rövid időn belül bekövetkezik, a lakosság nélkülözése és ezzel együtt a reménytelensége is növekszik, és ez fogja megbuktatni a törvénytelen hatalmat. Az idő ellenük dolgozik, de nem tudnak tenni semmit. Gazdáik gyávák és gyengék, a tömegek rokonszenve elenyészett, a nyomor növekszik, és még ez csak a kezdet. Hát ez az igazi ultimátum, a Gondviselés ultimátuma.
Kassai Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése