2014. június 19., csütörtök

Donbassz ma! Magára hagyatva?


Igor Sztrelkov mai rövid összefoglalója
Jampolnál a népi milicia egysége alulmaradt a tüzérségi tűz és harckocsitámogatást élvező ellenséggel szemben. Hiradórendszerünket találat érte, kommunikációnk megsemmisült. A Zakatnom folyó hidját elfoglalták, és nem volt mit tenni. A milicia egységei szétszóródtak. Veszteségeinről számokat mondani nem tudok, de biztosan súlyosak.
Szeverszknél szintén nagy erőkkel támad az ellenség, de ott tartjuk még magunkat. Sajnos tüzérségünk nincs-és ez súlyos baj.
Értesüléseink szerint komoly ellenséges erők érkeznek folyamatosan Donbasszba. Fél órával ezelőtt kaptam a hirt, hogy Dnyepropetrovszkból elindult Donyeck felké egy vasúti szerelvény, megrakodva harckocsikkal. Egyre inkább úgy vélem, hogy Oroszország katonai segitsége nélkül katasztrófa elé nézünk.
A Bal-Rad nincs egy órája, hogy az alábbi igencsak lesúlytó hirt kapta Moszkvából:
Az Állami Dumában feltették a kérdést Szergej Sojgu védelmi miniszternek: Oroszország hajlandó-e katonai saegitséget nyújtani a két Népköztársaságnak?
Szergej Sojgu egyértelmű és határozott NEM-mel válaszolt!
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a hirt még nem tudtuk megerősittetni.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/19/donbassz-ma-magara-hagyatva/
Valcman-Porosenko “nagylelkű” ajánlatára fittyet hányva a donbasszi erők nem tették le a fegyvert!
Olyannyira nem, hogy Jampol és Szeverszk között rátámadtak a “békehirnökökre”. Egy harckocsit ki is lőttek RPG-vel, és egy másik “lesántult”! Mindez ebédidőben történt. A meglepett horda eléggé kaotikus futkosába kezdett, aminek során egy T-64-es legázolt egy Akácia önjáró tarackot. A támadók-akik HÁRMAN voltak-azt feltételezik, hogy a technika pusztulásán túl néhány kártevő is fűbe harapott. Nem volt ugyanis idejük a leltározásra. Dolguk Szeverszkbe szólitotta őket, mert a faluba bevette magát a zsoldoshorda.
Szlavkurot falucska templomába viszont belőtt egy zsoldoslöveg. A templom egyik alkalmazottja életét vesztette.

Krasznyij Limany közelében viszont magyar idő szerint délután fél négykor “tankcsata” bontakozott ki. Környékbeliek szerint vagy tizenöt tank lökdösi egymást, mint valami hatalmas dodgemek.  A felfordulásban állitólag olyan közel vannak egymáshoz a harckocsik, hogy a fölöttük köröző helikopter nem avatkozik be. Viszont nincs semmi lövöldözés.
(B-R)
jór
Szinte teljes biztonsággal megállapitható immár, hogy a fegyvernyugvást a felek nem csak kegyeleti célokra használták. Átcsoportositások is történtek.
Krasznyij Limany és Szeverszk térségében tegnap Donbassz szabadságharcának eddigi legnagyobb csatáját vivta a milicia. A siker azonban elmaradt. Legalább hatvan milicista vesztette életét ebben az ütközetben. A kijevi banditákat a légierő is segitette. A latorhorda veszteségei nem ismertek. A látványos veszteségeik-tankok, BTR-ek, szállitójárművek-mellé  felirható a tegnapi veszteséglistájukra egy SzU-25-ös repülőgép is. Jampol fölött érte találat.
repcsi
Szlavjanszk-Kramatorszk heves tüzérségi támadást élt át ismét, ami tegnap délután felerősödött. Éjszaka viszonylagos nyugalom volt a két városban, de hát lassan már nincs mit szétlőni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése