2014. június 19., csütörtök

Nem érkezik fűtőanyag a paksi atomerőműhöz

A háborús helyzet és hatalmi zűrzavar miatt átmenetileg nem érkeznek Magyarországra az atomerőművek működtetésére küldött üzemanyag-szállítmányok. Az Ukrajnán keresztül haladó vasúti szállítmányozást nukleáris anyagok esetében leállították, miután "ismeretlenek" terrortámadást hajtottak végre az Oroszországból az Európai Unióba irányuló gázvezeték-hálózat egyik fővezetéke ellen.
Ukrajnában jelenleg a kijevi "kormány" nem tudja garantálni az ország fővároson kívüli területeinek biztonságát, vagyis a legitim kormány eltávolításával hatalmi űr jött lére, amit az atlantista kormány nem tud betölteni. A NATO minden eddigi beavatkozása esetében ez történt. A kormányok eltávolítását sikerrel megvalósítja a szervezet, de a nyugat barbarizmusára jellemző, hogy a kialakult hatalmi űrben csak azokat a területeket biztosítják, amire a nyugati gazdaság igényt tart. Líbiában a mai napi káosz van, pedig a NATO beavatkozása előtt egy virágzó ország volt. Ukrajnában szintén káosz van, amit a nyugat nem tud és nem is akar rendezni.
A Népszabadság szerint nincs gond, mert üzletileg az összes érintett ország a megoldásban érdekelt, - ami újra csak nem igaz. Az Egyesült Államok és az Európai Unió nem a megoldásban érdekelt, hanem abban, hogy hazánk számára az orosz kapcsolat ne legyen megbízható, a paksi atomerőművet pedig lehetőleg valamelyik francia cég működtesse, amerikai felügyelettel. A magyar jogszabályok szerint az erőműnek kétévi működésre elegendő fűtőanyagkészlettel kell rendelkeznie. Annyi idő alatt feltehetőleg rendeződik az ukrán helyzet. Azt viszont nem lehet kijelenteni, hogy Brüsszel és Washington a rendezésben érdekelt. A nyugati országok mind abban érdekeltek, hogy Ukrajnában hosszú távon káosz legyen, és se a gázszállítás, se a nukleáris szállítmányozás ne legyen biztosított hazánk számára az orosz forrásból.

http://www.hidfo.net/2014/06/19/nem-erkezik-futoanyag-paksi-atomeromuhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése