2014. május 11., vasárnap

Kijev csapatai visszavonultak

Nagy veszteségeket szenvedtek el eddig a Kijevet kiszolgáló csapatok. A népszavazás megakadályozására több várost próbáltak meg elfoglalni az elmúlt két napban. Szlavjanszk határában markolóval ástak árkot, hogy a halottakat eltemessék. A halottak nagy része az összecsapások helyszínen maradt, akiket megpróbáltak beazonosítani. Így világos képet kaptak a szabadságharcosok, kik ellen harcolnak valójában.
Több támadást időzítettek az éjszakákra, mivel a nyugati zsoldosok nagyon jól felszereltek, mindenkinél éjjellátó, a járműveik szintén felszereltek, de sikereket így sem tudtak elérni. A harcok továbbra is a városok határaiban zajlanak. Szórványos lövöldözések vannak legfőképpen Szlavjank, Kramatorszk, Donyeck környékén.
Akikről tudni az elesettek közül:
 - 130 fő a Nemzeti Gárdából - többnyire a Jobb Szektor tagjai, számukra hozták létre hivatalos formának a Nemzeti Gárdát
 - 20 katona a Zsitomir dandárból
 - 10 belügyi katona
 - 60 fő az "Alfa" csapat, amely ezzel szinte teljesen megsemmisült
 - 20 fő olyan személy, akik külföldi iratokkal rendelkeztek őket CIA ügynökként jegyezték
 - 10 külföldi zsoldos 3 fő lengyel "ASBS Othago" valamint 7 fő "Greystone" alakulatokból
 - 7 darab helikopter
 - 1 darab Tank
 - 1 darab BTR
 - 1 darab BMP
 9 darab járművet zsákmányoltak a szabadságharcosok
A veszteségek következtében a Kijevet kiszolgáló erők visszavonultak a városok határába. A jelentések szerint a halottak közül legtöbben visszavonulás közben estek el. A Nemzeti Gárda magas veszteségei két okra vezethető vissza, az oda belépett Jobb Szektor tagjai csak gyengén kiképzettek és indulatból harcolnak. A másik legnagyobb vesztes a felmorzsolódott ALFA alakulat, mivel őket vetették be elsőként mindenhol. Láthatóan nem lesznek képesek a kitűzött célt elérni: megakadályozni a népszavazást.

http://www.hidfo.net/2014/05/11/kijev-csapatai-visszavonultak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése