2014. március 19., szerda

Clintonné: Putyin célja, hogy átírja a II. világháború után kialakult határokat


Hillary Clinton szerint más országokat is közvetlen orosz agresszió vagy felbujtási kísérlet érhet, ha a mostani lépésekre a Nyugat nem reagál gyorsan és okosan. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter szerint a kelet-európai térség más országaiban is orosz agresszióhoz vezethet az, ha a nemzetközi közösség engedi, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök büntetlenül megússza ukrajnai lépéseit.

Clinton, aki várhatóan indul a 2016-ban esedékes amerikai elnökválasztáson, a kanadai Montrealban egy gazdasági rendezvényen beszélve törvénytelennek nevezte az Ukrajnához tartozó Krím félszigetnek és Szevasztopolnak az Oroszországi Föderációhoz csatolását.
Úgy vélte, hogy a térségben más országokat is közvetlen orosz agresszió vagy felbujtási kísérlet érhet, ha a mostani lépésekre a Nyugat nem reagál gyorsan és okosan. “Putyin logikája az, hogy a Krím lakosai oroszok, akik mindig is az orosz nemzet részét képezték. Ez az érvelés azonban Ukrajna más részeire is kiterjeszthető, sőt más országokra is, Észtország, Litvánia, Lettország egyes területeire, a Dnyeszteren túli területre. Sok hely van, ahol orosz származású vagy oroszbarát emberek élnek” – fogalmazott Clinton.

Egyúttal kifejezte reményét, hogy ez nem vezet új hidegháborúhoz. Az európai országokat arra szólította fel, hogy próbálják csökkenteni energetikai függőségüket Moszkvától, mert szerinte így elkerülhetik, hogy Oroszország a megfélemlítés politikáját alkalmazza.
A volt miniszter hangoztatta, hogy támogatja az Oroszország elleni szigorú szankciókat, valamint az ukrán kormányzat anyagi és szakértői segítését.
Hillary Clinton szerint Ukrajnában az értékek harca folyik, és Putyin egyik célja, hogy átírja a második világháború utáni Európában kialakult határokat.
(HVG)

Bal-Rad komm : Ha tehát jól értelmezzük Clintonné szavait, NEM NYUGAT, és NEM A NATO terjesztette ki urakmát az egykori szocialista országokra!
Ha jól értelmezzük Clintonné szavait, akkor Oroszország a HÓDITÓ, amely háborúkkal kivánja uralmát kiterjeszteni a világban.
Ha jól értelmezzük Clintonné szavait, az USA, a NATO-és úgy általában a Nyugat-beleértve Izraelt is-továbbra is a szabadság eltökélt védelmezői.
Ha jól értelmezzük Clintonné szavait, akkor Jugoszlávia, Irak, Libia, Sziria amerikai és NATO “missziói” a humanizmus jegyében zajlottak, eredményei pedig kimondottan követésre méltóak!
Ha jól értelmezzük Clintonné szavait, akkor az USA és a NATO-valamint a latorállam Izrael-a megtestesült jótétemény, mig Oroszország továbbra is a Gonosz Birodalma! Oroszország elnöke pedig maga a patás-szarvas ördög! A Sátán!

Na most akkor megkérdeznénk Clintonnét és kitartóit: Jugoszláviában, Irakban, Libiában, Sziriában-hány millió ott élő amerikai állampolgár védelmében voltak “kénytelenek” bombázgatni”?
Azt is megkérdeznénk Clintonné Őnagyságától: a Kelet-európai rendszerváltásokat követően melyik katonai szövetség volt az, amelyik egészen az ősellenség határaiig nyomult?
Oroszország volt az?
Ismereteink szerint nem! Mintha a NATO RAJZOLTA VOLNA ÁT-igy, múlt időben-a második világháború után kialakult európai határokat, és települt be az egykori szocialista országokba! (De ha rosszul emlékszünk!-elnézést kérünk Clintonné őnagyságától!)

Megkérdeznénk még azt is Clintonnétól, hogy kik boritották lángokba Kijevet? Kik gyilkolászgattak és lincselgettek Ukrajna szerte? Kik voltak azok, akik egy általuk is aláirt megállapodást felrúgva, az aláirás után néhány nappal puccsot végrehajtva Ukrajna törvényes kormánya ellen, illegitim hatalmat hoztak létre Ukrajnában? (Amit azonnal törvényesnek és támogatandónak itélt a Nyugat!)
Az a Nyugat, amely a Krimi referendum eredményét-EGY NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYÉT-VISZONT TÖRVÉNYTELENNEK TART!

Hát hogy is van ez drága Clintonné?
Amit a cionisták megtehetnek-az tilos Oroszországnak?
És ki az?-mi az?-aki-ami a tiltást elrendeli?

Jah! Hogy az amerikaiak meg a zsidóság? A NATO meg a Nyugat?
Tudja mit?-drága Clintonné. MEGVÁLTOZOTT A VILÁG IDŐKÖZBEN!
“…Hillary Clinton szerint Ukrajnában az értékek harca folyik…”
-Ebben egyetértünk Clintonnéval. Ukrajnában valóban értékek küzdelme zajlik. A Jó és a Gonosz küzdelme kezdődött meg!
A Krim népe a Jó mellett szavazott! Az emberi értékek mellett! A Krim hazatért! (Lesznek követői!)

Kijev új birtoklói a Gonosz kitartottjai. Persze busásan megfizettek ők az Aranyborjút imádó Gonosznak a hatalomra segitésért.
Ukrajna aranyával fizettek!

Persze még fognak fizetni! MEGFIZETNI FOGNAK! És nem csak a kijevi hatalombitorlók fognak megfizetni!


Ron Paul: az ukrán helyzet tisztán katonai kérdés


Ron Paul volt republikánus kongresszusi képviselő felszólalt a krími népszavazás kapcsán agresszív retorikát folytató amerikai vezetés ellen. Ron Paul élesen bírálta az elnöki ciklusokon átívelő "beavatkozás-párti" politikát és kijelentette, az Egyesült Államoknak semmi köze nincs se a Krím-félsziget hovatartozásához, és semmilyen tengerentúli eseménybe nem lenne szabad beleavatkoznia.

Mint Ron Paul is kifejtette, a krími lakosság demokratikus döntéshozatallal rendelkezett saját sorsa felől, ha ezt az USA és az Európai Unió nem képes elfogadni és szankciókat tartanak érvényben, az azt jelenti, hogy a nyugati országok nyíltan fellépnek a demokrácia ellen.
"Az önrendelkezés részét képezi a nemzetközi jognak, amit hivatalosan Amerika is kötelező érvényűnek nevez magára nézve. Emellett az ENSZ célja elméletileg az lenne, hogy a független nemzetek egyenlő félként építsék a nemzetközi együttműködéseket. Miért reagál úgy Amerika egy több ezer mérföld távolban lévő kis darab föld történéseire, mintha saját birtokáról lenne szó?"
Ron Paul emellett azt is kifejtette, hogy Amerika agresszívan fellép más régiók, például Skócia, Katalónia és Velence függetlenedési törekvései ellen, és ezzel a NATO közelebb került egy Oroszországgal szembeni nyílt háborúhoz, mint a hidegháború óta valaha.
"Ahelyett, hogy az amerikai tisztviselők tengerentúli kormányok megdöntésével lennének elfoglalva, jobban tennék, ha emellett a saját alkotmányunkat is tanulmányoznák, valamint azokat a nemzetközi jogokat, melyre oly gyakran hivatkoznak."
Ron Paul elmondása szerint az USA által hatalomra juttatott "kormány" segélyezése politikai és gazdasági szempontból is értelmetlen, ami azt bizonyítja, hogy ez tisztán katonai kérdés. A NATO agresszív terjeszkedést folytat és szankciókról beszélnek Moszkvával szemben, miközben mindannyian nagyon jól tudják, hogy nem tudnak olyan intézkedést hozni, ami Moszkvára komoly kényszerítő erőt gyakorolna.

http://www.hidfo.net/2014/03/19/ron-paul-az-ukran-helyzet-tisztan-katonai-kerdes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése