2014. március 19., szerda

A Siemens nem vizsgálja felül az oroszországi befektetéseit

A Siemens AG alelnöke, Dietrich Müller kijelentette, hogy "A geopolitikai helyzettől függetlenül a Siemens nem óhajtja felülvizsgálni az oroszországi befektetéseit."  Hozzátette, hogy "A Siemens 160 éve dolgozik Oroszországnak és Oroszországban, ezen nem kívánunk változtatni. Természetesen reméljük, hogy az orosz gazdaság termelőképessége nem fog visszaesni a politikai helyzet következében."  Müller szerint a Siemens minden kötelezettségének eleget tett az orosz államal szemben fennálló szerződéses kötelezettségeivel kapcsolatban.
Hídfő.net | A Siemens nem vizsgálja felül az Oroszországi befektetéseit
A befektetésekkel kapcsolatban Müller kifejtette, hogy "2010-ben kezdtünk el egy több milliárd USD értékű befektetési és üzemépítési programot Oroszországban, ennek a 2/3-a már megvalósult, és a fennmaradó rész is meg fog reményeink szerint."

A Siemens német óriásvállalat alelnöke tehát egyértelműen Oroszország melett foglalt állást. A német vállalatnak szerte a világon vannak érdekeltségei, ennek ellenére mégsem követi a hivatalos EU álláspontot az orosz gazdasági bojkottal szemben.


http://www.hidfo.net/2014/03/19/siemens-nem-vizsgalja-felul-az-oroszorszagi-befekteteseit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése