2014. március 19., szerda

Háborús provokáció - mesterlövészek nyitottak tüzet az ukrán és orosz fegyveresekre

Az önvédelmi alakulatok egy tagja és egy ukrán katona is életét vesztette Szimferopolban, ahol egy katonai kutatóközpont melletti lakatlan épületből mesterlövészek tüzet nyitottak mindkét félre. Az egyik merénylőt elfogták, a másik után még folyik a hajtóvadászat. A krími belügyminisztérium közleménye szerint a mesterlövészek egy építés alatt lévő épületbe vették be magukat, ahonnan tüzet nyitottak az ukrán katonákra és az orosz önvédelmi alakulatokra is. Céljuk nyilvánvalóan az volt, hogy fegyveres összeütközést provokáljanak ki az ukrán hadsereg és az orosz milíciák közt.
A belügyminisztérium közleménye szerint a védelmi csoportok információt kaptak arról, hogy fegyveresek egy csoportját fedezték fel a lakatlan épületben. Az ellenőrzés során az ismeretlen fegyveresek rájuk lőttek, és azonnal tüzet nyitottak a közelben állomásozó ukrán katonákra is. A katonai kutatóközpont őrizetéből egy ukrán katona életét vesztette, egy pedig megsebesült. Az önvédelmi alakulatoktól egy önkéntes életét vesztette, többen megsérültek.
A kutatóközpont vezetése korábban döntött arról, hogy csatlakozik Krímhez és egyben Oroszországhoz, erre már folyamatban voltak a munkálatok.
A támadás ugyanazon módszer, mint amit a Majdanon alkalmaztak a nyugati zsoldosok, ahol a rendőrökre és a tüntetőkre felváltva lőttek, hogy a tömeget radikalizálják. A nyugatnak és a Kijevben hatalomra juttatott helytartói kormánynak célja, hogy fegyveres összetűzést provokáljon ki az ukrán és orosz katonák közt. Turcsinov még nem is értesülhetett a történtekről, máris engedélyezte a Krímben tartózkodó ukrán katonáknak, hogy fegyvert használjanak és "védjék az életüket". A helyszín környékén érdekes módon több nyugati újságíró is tartózkodott, akiket az önvédelmi alakulatok nem engedtek a bűncselekmény helyszínére.

http://www.hidfo.net/2014/03/19/haborus-provokacio-mesterloveszek-nyitottak-tuzet-az-ukran-es-orosz-fegyveresekre


Gyorshír: Elfogtak egy mesterlövészt Szimferopolban
Előző hírünkben olvasható, hogy a kijevihez hasonló összetűzést akartak kiprovokálni mesterlövészek a Krím-félszigeten. A reggel folyamán Szimferopolban letartóztatták egyiküket a bizonyos lövészeknek, egy 17 éves fiatalt, aki a Jobb Szektor tagja és Livov környékéről származik.
Hídfő.net | Gyorshír: Elfogták a mesterlövészt Szimferopolban
Emlékeztetőül: a lövész tüzelt az ukrán katonákra és a Krími Önvédelmi erőkre is, két embert megölt, még kettőt pedig megsebesített. A cél nyilvánvalóan a fegyveres konfliktus előidézése volt, hogy az Ukrán hadsereg megpróbálhasson beavatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése