2014. április 27., vasárnap

A britt MI5 titkosszolgálat oroszul beszélő "munkatársakat" keres - meglettek az eltűnt EBESZ tagok

Úgy néz ki, hogy a titkosszolgálatok manapság már a látszatra se adnak. Az MI5 álláshirdetésében "orosz hírszerzési elemző"-t keres, nem is túl diplomatikusan. A jelentkező feladata lenne orosz nyelvű telefonbeszélgetések és email-ek fordítása és elemzése, ezzel is támogatva a nyomozók munkáját. A jelentkezőknek természetesen képesnek kell lenniük "világos és érthető elemzések készítésére különféle eljárásokkal", hogy ezzel is "segítsenek az ország biztonságának a szavatolásában".
Hídfő.net | MI5 főbejárata, LondonAz MI5 főbejárata, London.
A jelentkezőknek továbbá együtt kell majd működnie az MI6-al, illetve ismertebb nevén a SIS (Secret Intelligence Service) munkatársaival is. A sikeres felvételizőknek az MI5 évi 30.000 GBP fizetést kínál, ez hozzávetőlegesen 940.000 HUF havi fizetést jelent. Az MI5 indoklása szerint a munkatársak létszámának bővítésére a Szovjetúnió volt tagállama, Ukrajna miatt van szükség. Érthető, térjünk vissza a hidegháborús retorikához.
A munkatársakra bizony szükség is lesz, mert az eltűnt EBESZ megfigyelők előkerültek, a Donyecki Népi Milícia fogságában vannak, mert kiderült, hogy a "megfigyelési" indokkal kémgyanús tevékenységet végeztek, tovább az EBESZ megfigyelők közül nyolcról kiderült, hogy volt titkosszolgálati tisztek.
Hídfő.net | EBESZ kémek papírjai, Ukrajna, DonyeckMagukat EBESZ megfigyelőknek kiadott kémek papírjai,  Donyeck.

http://www.hidfo.net/2014/04/27/britt-mi5-titkosszolgalat-oroszul-beszelo-munkatarsakat-keres-meglettek-az-eltunt-ebesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése