2013. augusztus 12., hétfő

A Nagy Bummm

A Fidesz választási ígérete volt, hogy a devizahitel kérdést megoldja. A Miniszterelnök, többször kijelentette, hogy a bankok becsapták az embereket. 2010 óta az emberek csak várnak a megoldásra.
Először a hegyek vajúdásából “egerek” születtek, olyan torzszülöttek, mint pl. a végtörlesztés, árfolyamgát, Ócsa. Közben csak vártunk, vártuk a Kúria PK. állásfoglalásait, a Kúria döntését a Kásler-ügyben, aztán megkezdődtek a tárgyalások a Bankszövetséggel… Teltek a hónapok, teltek az évek, és sehol semmi, de a banki uzsora és a végrehajtások azonban csúcsra voltak járatva. Aztán jött a Kúria 1, majd július 4-én a Kúria 2. dodonai döntése.
időMost talán itt állunk a megoldás kapujában, de a „minden nap mást mondunk és mást teszünk” szürreális magassága és mélysége között mi is hatalmas érzelmi amplitúdóval reagálunk, tovább koptatva amúgy is agyonhasznált idegrendszerünket. Tehetetlenségi hányadosunk az idő haladtával nőttön nő, és azokon vezetjük le feszültségeinket, akik kéznél vannak. A devizához kötött hitel megoldásához sem a devizahiteles szervezeteknek, sem a Bankszövetségnek nem lesz beleszólása, mert a kormány egyedül fog dönteni. Ezt tudomásul kell venni, az adósok és a Bankszövetség álláspontja több ezer fényévre van egymástól, és ezt nem lehet közös nevezőre hozni. Igaza van a kormánynak, ha úgy dönt, hogy egyedül dönt. Nincs sem idő, sem lehetőség másra. A Bankszövetség nem tanul, a bankok a legolcsóbban akarják megúszni.
Remélem, a kormány uralja a helyzetet, és tisztában van azzal, hogy időzített bombán ül, de a bomba indítógombja a mi kezünkben van. Vagy lesz egy megfelelő, minden becsapott adós számára elfogadható valódi döntés, és ennek mentén létrejövő társadalmi konszenzus, vagy lesz egy nagy BUMMM, a nép haragja elindul, és maga alá temeti a bankokkal korrumpálódott hatalmi és szakmai elitet. Remélem a hatalom gyakorlói is tisztában vannak azzal, hogy mi a tétje a megfelelő megoldási javaslatnak. Nem lehet tovább turbózni az indulatokat! Egy rosszul megválasztott megoldás lesz az a szikra, aminek beláthatatlanok lesznek a következményei valamennyiünk számára! Tisztelt kormányunk jobb, ha ezt tudomásul veszi!
Nagy Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése