2013. február 21., csütörtök

A Meter felhívása: meg kell keresni a gyerekpornó áldozatait

A Meter Egyesület jelentése szerint az interneten továbbra is veszélyesen terjed a gyermekpornó.
Mivel a látható, vagyis a keresőmotorok által hozzáférhető oldalakról készült statisztika azt mutatja, hogy csökken a pedofil tartalmú honlapok száma, gondolhatnánk akár azt is, hogy javul a helyzet. A valóság azonban sokkal összetettebb, hiszen a gyermekpornó régóta leginkább a keresőmotorok által nem elérhető deep weboldalakon keresztül terjed. Ezekhez a tartalmakhoz az internet-rendőrség is nehezen fér hozzá.
Fortunato Di Noto szicíliai pap, a Meter Egyesület vezetője szerint ez a párhuzamos világháló 550-szer nagyobb, mint a látható világháló. A deep weben 56 ezer gyermekpornó-portált számoltak össze. A pedofil honlapok 51 százalékát Európában, főként Oroszországban készítik.
Felhívja a figyelmet arra, hogy a fényképeken, videófelvételeken látható gyermekekkel visszaéléseket követtek el: nagyon fontos felderíteni, kik ők, és segítséget nyújtani nekik. Hozzátette, hogy nagyobb nemzetközi együttműködésére van szükség. A jelenség globalizációja globális szinten való beavatkozást tesz szükségessé – tájékoztat a Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése