2014. május 16., péntek

Alsókategóriás képekkel alázzák meg a magyar rendőröket

Alsókategóriás festményeket kapnak a rendőrök munkájuk elismeréseként, - a Belügyminisztérium egyre kevesebb pénzjutalmat oszt, az alacsony bér ellenére is kiválóan végzett munkát pedig megalázással jutalmazza. Mi másnak lehet nevezni, amikor a kiemelkedő teljesítményért valaki fizetés-kiegészítés vagy béremelés helyett egy ilyet kap?
Ez az úgy úgynevezett "tárgyi jutalom" az állami támogatások lenyúlása és a sikkasztás iskolapéldája. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ilyen színvonalú képekért valóban 70-80 ezer forintot kellene fizetnie az államnak? Ez a tárgyi jutalmazás a rendőrök nyilvános megalázása, aminek egyetlen célja, hogy a rendszerváltó kékszalagosok kapcsolathálójából néhány tehetségtelen "művész" állami pénzekhez jusson, annak egy részét pedig visszajuttassa a megrendelőnek. Az értéktelen, művészeti értékét tekintve is nevetséges képekért a Belügyminisztérium súlyos tízmilliókat fizetett, amivel egyedül a kivitelező és a megrendelő járt jól. Az a próbálkozás, hogy ezt az intézményesített sikkasztást valamiféle jutalmazásnak állítsák be, a cinizmus felsőfoka, ami nem csak a rendőr számára megalázó, de a művészetről is ferde képet fest.
A Belügyminisztériumnak a rendelkezésre álló forrásokat a "haverok" festményeinek áron felüli felvásárlása helyett a bérek emelésére kellene fordítania. Minden normális országban a rendőr az első, aki béremelést kap, mert a rend fenntartása minden más munkakör felett áll. Oroszországban Putyin vezetése alatt a rendőrök fizetése sokszorosára nőt, emellett egyéb kiegészítő juttatásokat, lakhatási támogatást, igény esetén kedvezményes lakáshitelt is kapnak. A magyar Belügyminisztérium pedig "festményeket" oszt.
Egy rendőr nyilvános megalázására jobb módszert nem is lehetne találni. Kiváló intézkedés arra, hogy az államhatalom maga ellen fordítsa a rendfenntartást! Drágalátos politikusaink emlékezzenek majd ezekre a festményekre akkor, amikor az ország instabilitása esetén a rendőrök megkérdőjelezhető lojalitásától kezdenek tartani! Talán az ő szobájukban is elférne egy-egy ilyen remekmű - majd a börtön falára, ott lesz idejük nézegetni.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése