2014. március 13., csütörtök

Orosz csapatok és újabb vadászgépek érkeznek Belorussziába


Oroszország Szu-27-es vadászgépeket és három csapatszállító gépet küld Belorussziába, hogy ellensúlyozza a NATO csapatmozgásait az ukrán határ mentén és a balti államokban. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a nyugati katonai körzetből helyeznek át hat vadászgépet a Babruiszk légibázisra. A vonatkozó államközi megállapodásoknak megfelelően az orosz légierő biztosítja a két állam uniójának légterét, és Lukasenko elnök nemrég jelezte, hogy a NATO fokozott fenyegetése miatt több egységre lenne szükségük az ország légterének biztosításához.
Lukasenko elnök azt követően kérte a védelem fokozását, hogy a Krím-félszigeten két amerikai drónt is lelőttek. A NATO keleti terjeszkedésében Belorusszia egy a következő célpont-országok közül, így indokolttá váltak a fokozott biztonsági intézkedések.

Lukasenko elnök az illegitim kijevi kormány "beiktatását" követően jelentette be, hogy náluk nem lesz euromajdan, ők már az első provokátorokkal szemben demonstratív erőt fognak alkalmazni.
A NATO fokozott katonai nyomást gyakorol Belorussziára is - a napokban kezdődött meg Lengyelországban egy NATO hadgyakorlat, valamint amerikai vadászgépek járőröznek Lengyelország felett és a balti országok légterében. Az amerikai légierő a múlt hét folyamán újabb 12 F-16 vadászgépet csoportosított át olaszországi bázisairól Lengyelországba. Romániában szintén fokozódott a NATO aktivitása, az amerikai drónok a román légtérben járőröznek és készek csapást mérni Ukrajna területén, ha közvetlen katonai összeütközés veszi kezdetét.


http://www.hidfo.net/2014/03/13/orosz-csapatok-es-ujabb-vadaszgepek-erkeznek-belorussziaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése