2014. március 13., csütörtök

Összecsapás Donyeckben is, halálos áldozatoklal és súlyos sérültekkel


Az este leszálltával tegnap a Donyeckbe érkezett majdanista csürhe tagjai rátámadtak a városban az oroszbarát demonstrálókra.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городуA tegnapi békés demonstráció képe Donyeckből

A 19 óra után néhány perccel kezdődött támadásban a Lenin-emlékműnél összegyűlt demonstrálók közé a buszokkal érkezett fegyveres majdanisták köveket és petárdákat dobáltak.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городу

De este megjött a kijevi csürhe

A demonstrációt védő milicia aktivistái a város lakóival együtt szembeszálltak a felforgatókkal. Az összecsapásokban három ember meghalt, több tucatnyian könnyebben vagy súlyosabban megsérültek. A “jevromajdanistákat” szállitó buszokat a demonstrálók “lekapcsolták”-a hordát pedig széjjelszórták. A rendőrség és a donyecki önvédelmi milliciák hajtóvadászatot inditottak a szanaszéjjel menekülő banderisták kézre keritésére.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городу

Sok felforgatót már el is kaptak.
Hídfő.net | Ukrajna: Donyeckben az oroszajkú mílícia Majdan párti fegyvereseket fogott el
A majdanista galíciai-cion bérencekre elfér még egy-két nevelő célzatú fizikai behatás.




Donyecki informátorunk tájékoztatása szerint az éjszaka nyugodtan telt a városban, bár a rendőrautók szirénái elég sűrűn megtörik az éjszaka viszonylagos csendjét.

A városban a hangulat feszült. A mai napra a szélsőjobb ellen, és Oroszország mellett szimpatizáló újabb demonstráció lesz, de igaz ez Harkovra és Dnyepropetrovszkra is.
A kijevi junta szemmel láthatólag elszánta magát egy polgárháború kirobbantására, és folyamatosan provokálja Kelet, és Dél-Kelet Ukrajna oroszajkú kisebbségét.

A Bal-Rad orosz diplomáciai forrása arról tájékoztatott, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter már naponta többször is hivogatja telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, hogy találkozzanak már végre, és vitassák meg Ukrajna helyzetét.

Oroszország külügyminisztere azonban Kerry ajánlkozásait mindeddig folyamatosan elháritotta, tekintettel arra, hogy az ukrajnai exlex állapotok előidézéséből az USA is alaposan kivette a részét, és Moszkva nem tekinti legitimnek a kijevi új hatalmat.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/14/osszecsapas-donyeckben-is-halalos-aldozatoklal-es-sulyos-serultekkel/
Az alábbi felvételeken-a Donyeck régióban lévő Budennyovszk városka Auchan bevásárlóközpontjában-vásárolgató NATO katonákat fényképeztek le a döbbent helybéliek.


18 óra után néhány perccel mintegy ötven, különböző NATO tagország nemzetiségi jelzését viselő katona érkezett. Köztük baltiak, magyarok, lengyelek, franciák, britek és amerikaiak.

A 25-40 év közötti katonák két civil vezetése mellett teljesen szabadon flangráltak, a helybéliek nem kis megrökönyödésére.


Rögvest be is indultak az elemezgetések. Tekintettel a viszonylag közeli Rosztovban zajló orosz csapatösszevonásokra, az “elemzők” arról tárgyalgattak, hogy a felbukkant NATO-katonák egy szokásos forgatókönyv részei. Mind Őfelsége Nagy Britannia hadserede, mind az USA haderő azt az elvet követi, hogy amennyiben állampolgárait támadás éri, azt meg kell torolni. Igy szokott előfordulni az, hogy néhány katonájukat áldozatként a tűzfészekbe küldik, ahol aztán előbb-otóbb “érdeksérelem” következik be. Ami pedig-alap a beavatkozásra.


Most pedig, hogy több NATO tagország is a forrongó vidékre vezéyelte “állampolgárait”-erősiti a gyanút a forgatókönyv életbe léptetése iránt.
(Forrás: korrespondent.net )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése