2013. május 27., hétfő

Ismét vegyi fegyverrel támadtak a terroristák

Egy damaszkuszi olvasónk írta, hogy ma hajnali háromkor Damaszkusz Abbasiyyin és Tijara negyedében a lakókat felébresztették a hatóságok. Mindenkit figyelmezettek, hogy tegyék meg az ilyen korra vonatkozó intézkedéseket.
A Tijarában lakó emberek rakéta becsapódásra ébredtek és folytogató szagot éreztek. Sok ember rosszul lett kórházba kellett őket vinni. A klóros gázszag még délelőtt 10-kor is érezhető volt a levegőben.


Nem ez volt az első ilyen merénylet civil lakosok ellen. A fegyveres csoportok először Aleppo külvárosában vetettek be vegyi fegyvert. Egy hónappal ezelőtt Szarakeb városában használtak vegyi gázt a Törökországból jött zsoldos csapat. Nemrégiben meg az izraeli légierő damaszkuszi bombázása után lehetett érezni a levegőben a fojtogató maró szagot.
Szíriai Hírek - Sinoda



A Nyugat a saját sírját ássa, felfegyverzi a terroristákat


Május végén lejár a szíriai fegyverembargó, melynek értelmében tilos fegyvert eladni bármelyik harcoló szíriai félnek. A fegyverembargó feloldásában legfőképpen Anglia és Franciaország érdekelt. Az EU nem hosszabbította meg a fegyverembargót.
Benjamin Netanjahu oroszországi látogatása már nem csak feltételezések szerint, hanem az orosz hivatalos állásfoglalás szerint is teljesen eredménytelen volt. Mindenki szíriai lázadásról, forradalomról beszél, miközben ismerjük a tényt, hogy óriási tétje van az ott zajló eseményeknek. Marad-e orosz érdekövezet az arab világban, lesz-e még olyan állam, amely nem térdelt le a zsidók előtt, lesz-e Kurdisztán, megkezdődik-e az orosz stabilizációs törekvés a Közel-Keleten és a Kaukázusban. Ezek a kérdések mind most dőlnek el.
Érthető, hogy ezeket a törekvéseket az EU és a cionisták keresztül akarják húzni. Obama is tartózkodik már a közvetlen beavatkozástól, mivel túl sok kudarc érte hadseregüket az utóbbi időben. A nyugat amikor bevetette terror csapatát, az Al-Kaidát - ami szunnita szervezet, míg Szíria síita vezetésű - kezdetektől tudták, hogy ez egy vallásháborúvá fog nőni, és így is lett. Ezzel Libanon is belesodródott a háborúba akaratlanul is. Mindazonáltal Moszkva hathatós támogatása miatt Asszad nagy valószínűséggel megnyeri a háborút. A Hezbollah részvétele a kormány oldalán - veszteségei ellenére - nagy segítséget jelent, mivel harcosai kiváló kiképzést kaptak, és a legmerészebb feladatokat is szó nélkül végrehajtják. Ezek eredményeképpen Asszad serege jelentős győzelmeket vívott ki az utóbbi időkben, és a múlt vasárnap megkezdett hadjárat nem fulladt ki, hanem tovább folytatódik.
Törökország sorban gyártja a vegyi fegyverekről szóló meséit, és ilyen eszközöket ad a terroristáknak, hogy kiharcolja a NATO beavatkozást. Erdogan felmérte, hogy saját kardjába dőlt, menteni kell, ami menthető, bármi áron. Putyin jelentősen megváltoztatta az erőviszonyokat a térségben, a Szíriának leszállított S-300-as, és a Yakhont hajók elleni rakétarendszerekkel. Natanjahu meg akarta fenyegetni Putyint a szállítmányok elleni szabotázsakciókkal, viszont az elnök közölte, az eszközök már ott vannak, és a szíriai hadsereg felügyeli azokat. Ezzel kérdésessé válik egy esetleges NATO légtérzár is.
Azt is tudjuk, hogy a hadiszerencse forgandó, bármi történhet, és a nyugat már nem lát más kiutat a szíriai forradalmi helyzet fenntartására, mint hogy fegyverekkel látja el a gyerekeket mészároló, immár bizonyítottan vegyi fegyvert használó, emberevő terroristákat. Valószínűleg nem mérték fel, hogy mekkora öngólt lőnek ezzel, vagy ha igen, akkor kényszerpályán mozognak. A terroristák ezt a háborút el fogják veszíteni, ám Európa nyugati felében, főleg Franciaországban az iszlámmal való összecsapás a küszöbön áll, a fegyvereket pedig ott fogják bevetni ellenük. Ez lesz a nyugat igazi büntetése. A saját fegyvereivel kell majd megküzdenie saját területén. Úgy tűnik azért nem született döntés az embargó meghosszabbításáról, hogy a feloldása után a nyugat megkezdhesse öngyilkosságát. Ez a degenerált nyugat megérdemli a sorsát, és mire a haláltusája lezajlik, hazánk már egy másik szövetségi rendszerben lesz.
Kemény Gábor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése