2013. szeptember 21., szombat

Elvetette a NAÜ az Izraelt bíráló arab javaslatot

Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közgyűlése pénteken leszavazta azt az arab országok által benyújtott határozattervezetet, amely elítélte volna Izraelt feltételezett nukleáris fegyverzetéért.

Ez volt az első alkalom 2010 óta, hogy az arab államok Izraelt bíráló határozatot akartak elfogadtatni a NAÜ közgyűlésével. A nem kötelező erejű határozattal hangot akartak adni elégedetlenségüknek amiatt, hogy nem mutatkozik haladás a közel-keleti térség tömegpusztító fegyverektől való mentesítése ügyében.

A tervezet szövege az atomsorompó-szerződéshez (NPT) való csatlakozásra szólította fel Izraelt. A többség, 51 tagállam képviselője azonban leszavazta a javaslatot, 43 ország támogatásával szemben, míg 32-en tartózkodtak.
A határozatot ellenző nyugati hatalmak számára az eredmény diplomáciai győzelem.

Izraelt széles körben a Közel-Kelet egyedüli atomhatalmaként tartják számon, az arab országok és Irán gyakran fejezik ki ezzel kapcsolatos aggodalmukat, mondván, hogy az izraeli nukleáris arzenál veszélyezteti a nemzetközi békét és biztonságot.

Amerikai és izraeli tisztségviselők ezel szemben azt hangoztatták, hogy a Közel-Kelet atomfegyvermentessé tételének két előfeltétele van: a széles körű arab-izraeli béke megteremtése, valamint az iráni nukleáris program felszámolása.
"Ma nem születtek győztesek" - mondta Joseph Macmanus, az Egyesült Államok NAÜ-höz akkreditált nagykövete, hozzátéve, hogy Washington sajnálatosnak tartja, hogy egyáltalán szavazásra kellett bocsátani a tervezetet.

A nagyhatalmak 2010-ben abban állapodtak meg, hogy két évvel később konferenciát tartanak arról, hogyan lehet a nukleáris és más tömegpusztító fegyverektől mentessé tenni a térséget. Tavaly azonban az Egyesült Államok, a konferencia egyik legnagyobb szponzora közölte, hogy nem tartják meg a rendezvényt a tervezett decemberi időpontban, új időpontot viszont nem javasolt.

Az arab országoknak 1991-ben és 2009-ben is sikerült keresztülvinniük egy mostanihoz hasonló határozatot a NAÜ közgyűlésében. A 2009-es határozat szorgalmazta, hogy Izrael engedélyezze a NAÜ vizsgálatait minden nukleáris létesítményében és csatlakozzon az atomsorompó-szerződéshez. Hasonló javaslatukat egy évvel később, 2010-ben az arab országok már nem tudták elfogadtatni a közgyűlésben.
Híradó



Elkobozták a palesztinoknak szánt segélyt európai diplomatáktól izraeli katonák


Izraeli katonák európai diplomatákat bántalmaztak, és elkobozták tőlük a hontalanná vált Palesztinoknak szánt segélyt az azt szállító teherautóval együtt pénteken Ciszjordániában.

A Reuters brit hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a katonák hanggránátokat vetettek be diplomaták, segélymunkások és helyi palesztin lakosok egy csoportja ellen. Egy francia diplomatát kirángattak a segélyeket szállító teherautóból, a földre teperték, majd elhajtottak a megrakodott járművel.

"Itt ennyire tisztelik a nemzetközi jogot" - mondta a letepert diplomata, Marion Castaign, aki többek között arra panaszkodott, hogy megsértették a számára a nemzetközi jog által garantált diplomáciai mentességet (személyi immunitást élvező diplomatákkal szemben nem intézkedhetnek a fogadó állam hatóságai).

A francia, brit, spanyol, ír, ausztrál és európai uniós diplomatákból álló küldöttség sátrakat szállított a ciszjordániai al-Makul régióban fekvő településre, ahol a hadsereg hétfőn elbontotta a nagyjából 120 palesztin lakos házait, istállóit és egy óvodát is, miután az izraeli legfelsőbb bíróság kimondta, hogy nem volt rájuk megfelelő építési engedély.

A hadsereg szóvivője szerint a katonák a bírósági döntés értelmében akadályozták meg, hogy sátrakat állítsanak fel a területen, a palesztinok pedig kövekkel dobálták meg a rendőröket az incidens során. A szóvivő azt is hozzátette: vizsgálatot indítanak, hogy az érintett diplomaták visszaéltek-e kiváltságaikkal.

A diplomaták azután csatlakoztak a segélyakcióhoz, hogy kedden és szerdán izraeli katonák megakadályozták, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársai sátrakat emeljenek a területen, ahol a juhtenyésztő palesztinok állításuk szerint több emberöltő óta élnek.
A jeruzsálemi brit konzulátus "súlyos aggodalmának" adott hangot a történtekkel kapcsolatban, a diplomaták pedig felháborítónak nevezték az esetet, amelyet elmondásuk szerint jelenteni fognak kormányaiknak.

Híradó



Most legalább megtudták az adott országok diplomatái is, kik a világ legmocskosabb egyetlen igazi náci faja. Kaptak egy kis ízelítőt a zsidó vendégszeretetből. Azt most lehet kicsit háborogni, majd elfelejtve ami történt újra támogatni a világ egyetlen terrorista faját, a legmocskosabb férgeket a Földön, a zsidó cionistát. Jó lenne ha ezek után kicsit utána olvasnának a kedves diplomaták az igazi zsidó történelemnek, hagyományaiknak, hogy ha ez még nem volt elég szemnyitogatónak, végre teljes képet kapjanak arról, kiket is támogat az országuk, hosszú évtizedek óta.Egyébként engem nagyon emlékeztet ez az egész arra, amit az indiánokkal csináltak Észak-Amerikában, annak idején. Tudjuk, hogy abban is könyékig benne volt a zsidók keze, így vagy úgy. Ha nyíltan még nem is volt akkora hatalmuk a háttérben már akkor is kifejtették áldásosnak semmikép sem nevezhető tevékenységüket. Az indiánoknak is adtak egy területet, aztán a saját szerződésüket leköpve, felrúgva az akkori amcsik arról a területről is elűzték az őslakosokat. Most már nálunk is ez folyik a primitív cigányság hathatós közreműködésével. Azt hiszem nem csak nekünk van meg a bajunk ezzel a nem ember söpredék fajjal, de a minket körülvevő országoknak is. Bár kétségtelen, hogy nálunk és Németországban, meg a lengyeleknél van jelen koncentráltabban leginkább a világ zsidósága. No meg Erdélyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése