2012. április 19., csütörtök

Az USA kuvaiti táborokban képez ki terroristákat

A Press TV szerint az amerikai haderő a kuvaiti bázisait használja a térségben bevetett terrorista csoportjainak felkészítésére. A toborzott önkénteseket az Arifjan bázisra irányítják, ahol három hónapos képzést kapnak a különböző terrorista műveletek végrehajtása terén, majd ezeket a frissen képzett csoportokat (persze saját alakulataik irányítása alatt) vetik be a Közel-Kelet országaiban.
A Kuvaitban képzett csoportokat küldik előőrsként a később célkeresztbe kerülő országokba, hogy ott hazai fegyveres ellenzéket szervezzenek és megkezdjék a később saját alakulatok által is támogatott terrorista tevékenységet. A merényletek kivitelezésében többnyire a szaúdi és katari ügynökségek segédkeznek.
Jelenleg több tízezer amerikai katona tartózkodik a kuvaiti katonai bázisokban, és Kuvait nagy részét ellenőrzés alatt tartják (a kuvaiti lakosok is csak engedélyekkel mehetnek be az amerikaiak által birtokolt területekre).
Az USA által erőltetett "kivonulás Irakból" propaganda valójában annyit jelent, hogy az iraki veteránokat a kuvaiti bázisokra irányítják át, ahol az iraki bevetések során szerzett tapasztalatokat átadják a Kuvaitban képzett, frissen toborzott terroristáknak (a tavalyi év során 15 ezer Irakból kivont amerikai katona lett áthelyezve a kuvaiti bázisokra).
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése