2013. május 2., csütörtök

Grúzia fegyverkezik, Oszétia is készül

Leonyid Tibilov oszét elnök több témát érintve nyilatkozott a gazdaságról és az aktuális politikai kérdésekről, de a mondandójának leghosszabb és legfontosabb része a függetlenségiről, és a fenyegetettségről szólt. 
A grúz hadsereg sokkal nagyobb, mint 2008-ban volt, és a NATO-tagságra pályázó atlantista vezetésű ország azóta is megállás nélkül szerzi be az amerikai és izraeli fegyverek tömkelegét. Mint Tibilov mondta, Grúzia folyamatosan és egyre erőteljesebben militarizálja magát, ezért a legfontosabb, hogy "tartsuk szárazon a puskaport". 
Tibilov nem rejtette véka alá, hogy konkrét megállapodást kötöttek Oroszországgal, miszerint Moszkva garantálja az oszét nép biztonságát. Azóta, mióta a megállapodás megszületett, mi is a legújabb és legmodernebb fegyverekkel szereljük fel a hadseregünket - mondta az elnök. A korábban beindított haderő leépítést leállították, és egy nagyobb, modernebb és fejlettebb hadsereget állítottak fel, olyat, amely képes kivédeni a 2008-ban bekövetkezett grúz agressziót is. Ehhez Moszkva megad minden segítséget a technika és a szakeberek vonatkozásában egyaránt.
Nyilvánvaló, hogy ha Szíria elesik, a cion-atlantisták következő lépése a Kaukázus felforgatása lenne. Ez a harc pedig az örményekkel, és az oszétokkal venné kezdetét. Ezért Moszkva számára is fontos ezeknek a területeknek a megfelelő felkészítése.    
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése