2012. július 6., péntek

Nyugati kémnek nyilvánítják a nonprofit szervezeteket

Vlagyimir Putyin korábban azt mondta, az Egyesült Államok dollármilliókat pumpál a legkülönbözőbb civil szervezetekbe, hogy az orosz választások eredményét ezzel befolyásolja. Akkor egyben azt is kijelentette, hogy a külföldről pénzelt nem-kormányzati szervezetek a jövőben erősen korlátozva lesznek. Ennek megfelelően a parlament ma szavaz arról a törvényről, ami „külföldi ügynöknek” nyilvánít minden, külföldről anyagi támogatásokhoz jutó nem-kormányzati szervezetet.
A legkülönbözőbb non-profit „civil” szervezeteket pénzelnek közvetlenül az Egyesült Államokból, és ezek mind aktívan részt vettek a kampányban azzal, hogy Putyin ellen akarták hangolni a tömegeket, miközben az amerikai cionista vezetésnek megfelelő jelölteket pozitív megvilágításban tüntették fel.
„Emberi jogi”, feminista és hasonló jelegű csoportokról van szó, melyek az elmúlt évtizedekben csendben behálózták az országot, és most politikailag is aktívvá váltak. Többnyire arról lehet ezeket a szervezeteket felismerni, hogy a vagyoni hátterük az Egyesült Államokból vagy más nyugati országból származik, aktív politikai uszítást folytatnak a kormány ellen, törekszenek az egyház tekintélyének lerombolására, az egészséges társadalmakra jellemző családmodell elleni propagandát folytatnak, és társadalmilag elfogadottként akarnak feltünteti olyan dekadens megnyilvánulásokat, mint a homoszexualitás vagy a magzatgyilkosság.
Az orosz kormány nemrég biztonságpolitikai szempontból is veszélyesnek nyilvánította az Oroszországban az elmúlt évtizedekben beinduló demográfiai folyamatokat, így a kormány sorban olyan intézkedéseket fog hozni, ami megakadályozza a nyugati országokra jellemző dekadens társadalmi minták terjedését. Ez is láthatóvá teszi, hogy Oroszországban a társadalmi immunreakciók nem az állammal szemben, hanem még állami szinten tudnak megindulni. Talán még nem késő.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése