2014. április 1., kedd

Venezuela: Már 39 halott az utcai tüntetések miatt

A másfél hónapja tartó venezuelai tüntetések halottjainak a száma elérte a 39-et. Tegnap éjszaka az összecsapások újrakezdődtek a fővárosban, miután maszkos és csuklyás tüntetők barikádokat kezdtek emelni az utcákon, és boltok, szórakozóhelyek ablakait törték be. A rendőrség közbelépett és könnygáz segítségével elzavarta a felforgatókat.
Pár nappal ezelőtt John Kerry amerikai külügyminiszter megvádolta a venezuelai kormányt, hogy a saját népét terrorizálja. Emlékezzünk vissza, hogy Ukrajna esetében hogy kezdődött: John Kerry amerikai külügyminiszter megvádolta Vikror Janukovics ukrán elnököt, hogy terrorizálja a saját népét. Ugyanaz a forgatókönyv, a neveket és az országokat sikerül átírniuk hatalmas kreativitásuknak köszönhetően.
Hídfő.net | "Békés tüntetők" támadják a venezuelai rendőröket..."Békés tüntetők" támadják a venezuelai rendőröket...
Hídfő.net | ...és "békés tüntetők" támadják az ukrán rendőröket, egy hónappal korábban.
...és "békés tüntetők" támadják az ukrán rendőröket, egy hónappal korábban. Vélünk-e felfedezni valami hasonlatosságot a két képen szereplő módszerben?
Kerry bejelentésére Venezuela külügyminisztere, Elias Jaua a következőképpen reagált: "John Kerry, megvádolunk téged a világ előtt Venezuela felforgatásával és a venezuelai emberek gyilkosaként fogunk rád tekinteni ezentúl." Elias Jaua hozzátette, hogy "...érdekes módon, ahányszor izoláljuk az erőszakot, John Kerry kilép a pódiumra valami mesével, és a tüntetések újrakezdődnek."
John Kerry ez alatt az unalomig ismert lemezt játsza az újságíróknak: "A [tetszőleges országnév behelyettesítendő] kormányt próbáljuk rávenni, hogy tárgyaljon az ellenzékkel és kezelje őket tisztelettel, fejezzék be az erőszakos fellépéseket a tüntetők ellen, továbbá tiszteljék az emberi jogokat a megfelelő módon."

http://www.hidfo.net/2014/04/01/venezuela-mar-39-halott-az-utcai-tuntetesek-miatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése