2014. április 1., kedd

Az USA már nem is próbálja leplezni részvételét a szír háborúban

Az Egyesült Államok igen el lehet keseredve külpolitikai sikertelenségein, mert eddig legalább a látszatra figyeltek, úgy-ahogy. Azonban a legutolsó jelentések szerint lehullt a lepel. A szíriai USA beavatkozás -aminek kiemelt célja volt Oroszország teljes körbezárása USA-barát államokkal, többek között- immáron nyílt formát öltött. A Pentagon támogatásával BGM-71 TOW rakéták jutottak el a terroristákhoz, nevezetesen a Szabad Szír Hadsereghez és a Szír Felszabadítási Fronthoz. Nem fog sokáig tartani, amíg az Al-Nusra szívevőihez is kerül ezekből a rakétákból.
Hídfő.net | BGM-71 TOW immáron a terrositák kezébenBGM-71 TOW immáron a terrositák kezében
BGM-71 TOW egy anti-tank fegyver, a terrositáknak a legnagyobb fejtörést ugyanis a mai napig az okozza, hogy a Szír Arab Hadsereg nagyszerűen alkalmazott páncélos-gyalogsági kombinációjával nem tud mit kezdeni, mert nem tudják "feltörni" a tankokat és harckocsikat. ezzel az USA katonai szakértői is tisztában vannak, ezért küldtek nagy mennyiségű BGM-71 TOW páncéltörő rakétát.



BGM-71 TOW egy felvételen, amit talán az adott terrorista csoport morálrombolónak szánhatott.
Az Egyesült Államok a szokásos mantrával próbálta alátámasztani a fegyverszállításokat: "Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy továbbra is segítsünk a szíriai embereken." - jelentette ki a Fehér Ház sajtószóvívője, Jay Carney. Az egy mondatos megjegyzésben csak három hiba van:
1, nem segítenek, ha segíteni akarnának, akkor gyógyszert és kötszert továbbá élelmet küldenének a lakosságnak,
2, nem a szíreken segítenek, hanem különféle iszlamista, de már európai útlevéllel rendelkező zsoldosokon,
3, és nem embereken, hanem szívevő kannibálokon.

http://www.hidfo.net/2014/04/08/az-usa-mar-nem-probalja-leplezni-reszvetelet-szir-haboruban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése