2014. április 1., kedd

A törökök újabb örmény népirtást akarnak

Egy határ menti város, Kassab ellen hajtottak végre támadást iszlamista fegyveresek Szíriában. A város a kormány kezén volt, ott semmilyen jelentős katonai erő nem állomásozott. Néhány katona, és pár fő helyi milicista. A támadást a török tüzérség kezdte, és a tüzérségi fedezet alatt támadtak a terrorbandák. A helyi katonáknak és milicistáknak köszönhetően a várost kiürítették, még mielőtt odaérhettek volna a kannibálok. Így már nem volt kit megenniük. Bosszúból minden keresztény templomot, épületet elpusztítottak.
Hídfő.net | Örmény menekültek a Lattakia városban található Szent György kolostorbanÖrmény menekültek a Latakia városban található Szent György kolostorban
A kormány pillanatnyilag nem foglalkozik a jelentéktelen határ-menti falvakkal és településekkel. Hatalmas offenzívában van több helyen is, akol ezrével pusztulnak és adják meg magukat a csótányok. Azonban az, hogy az örmény népirtással vádolt Törökország újra egy örmények lakta települést lő ágyúkkal, és szabadítja rájuk az iszlamista fegyvereseket, nagy tiltakozási hullámot váltott ki a világ több pontján az örmények lakta városokban, területeken. Úgy tűnik, Erdogan, ez a félnótás balfék nem bír elnyugodni. Terrorista bandák szabadon járnak ki-be a török határátkelőkön. Törökország szó szerint támogatja a terroristákat, és mindezt a NATO szárnyai alatt büntetlenül megteheti.
Szíria kormánya természetesen azért nem hagyta szó nélkül az esetet. Megüzente a hordáknak, hogy ha nem hagyják el Lakatia megye Kassab tengerparti városát, a szír és orosz rakétavető hajók eltörlik a föld színéről az egész várost, mivel ott már más nem maradt csak kannibál hordák. A hírek szerint a hajók már közelebb vonultak a kérdéses területhez.
Mindenesetre Erdogan iszonyatosan retteghet mára a dolog ilyen irányú alakulása miatt. Amint vége a szíriai háborúnak, jönnek a szakadási harcok a kurd területeken, a török választások után - ha Erdogan veszítene - a vezetés leváltásával pedig kormány felelősségre vonása az egész folyamatban való szereplése miatt. Joggal retteg, - de ez még nem mentség a tömegmészárlás és a terrorizmus támogatására.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése