2014. március 21., péntek

Medvegyev: az ukrán állam össze fog omlani

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az ukrán-EU társulási egyezmény aláírását követően bejelentette a Facebook-on, hogy az ukrán államhatalom össze fog omlani.
"A Kijevi hatóságoknak nincs semmiféle legitimációja, és ami még rosszabb; egyszerűen nem urai a helyzetnek, nem fogják tudni kézben tartani az országot. Radikálisok, militánsok, banditáké a végső szó, és egyelőre úgy tűnik, május 25.-ig (a választásokig) így is marad. Nincs semmi okuk arra, hogy másoknak is utat engedjenek a hatalomba. Egy ilyen típusú kormányozás nyilvánvalóan az államhatalom összeomlásához fog vezetni." Medvegyev emellett Janukovics elnököt is elítélte, amiért gyenge kezekben tartotta az országot. "Politikai erőtlenség, gyenge jellem és passzivitás" - ezzel jellemezte az ukrán államfő tevékenységét.
A miniszterelnök a nyugat fellépését a Krím-félsziget kapcsán a 2008-as grúz háborúhoz hasonlította, - "a nyugat jobban teszi, ha a kiegyensúlyozott kapcsolatok kiépítésére törekszik szankciók és erőfitogtatás helyett". Medvegyev utalt arra, hogy Moszkvának nehéz, ám elkerülhetetlen döntéseket kellett meghoznia emiatt. Ahogy Putyin is mondta; "Oroszország egy olyan határvonalhoz ért, amelytől már nem hátrálhat". A nyugat háborúra készül, így Moszkvának is fel kell készülnie egy újabb honvédő háborúra.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/medvegyev-az-ukran-allam-ossze-fog-omlani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése