2014. március 21., péntek

Törökország is felforgatásra készül - blokkolják a Twittert

Alig néhány órával azután, hogy a török miniszterelnök a Twitter leállítását helyezte kilátásba, az ország hatóságai blokkolták a Twitter elérhetőségét. Erdogant továbbra is kiszivárogtatott hangfelvételekkel tartják sakkban, ami a főbb közösségi médiákon, Facebook-on, Twitteren, valamint a Youtube fájlmegosztón is terjed.
A lépést egy bírósági végzés is megelőzte, ami kimondja, hogy mivel idegen érdekközösségek a közösségi médiákon keresztül akarják befolyásolni a választások eredményét, ezért a fent említett oldalak valós biztonsági kockázatot jelentenek az ország számára. Erdogan elnök nyilvános beszédében már elébe ment a bírálatoknak és kijelentette, "nem érdekel, mit mond a nemzetközi közösség. Szembesülnek majd a török köztársaság erejével."
A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint a Twitter egyszerűen figyelmen kívül hagyja a bíróság döntését, ami kimondta, hogy el kell távolítaniuk az oldalról bizonyos tartalmakat. Mivel a nyugati közösségi médiák rendszerint azzal védekeznek, hogy rájuk az amerikai törvények érvényesek, a török politikusok már kilátásba helyezték az összes nyugati közösségi média blokkolását a választások utáni időszakban.
Várhatóan a Facebook-ot és a Youtube fájlmegosztót is elérhetetlenné teszik majd mintegy 35 millió török internetező számára. Az Erdogan-kormány korábban bejelentette, információik vannak arról, hogy bizonyos idegen hatalmi körök a választásokat követően választási csalásokra fognak hivatkozni, és a közösségi médiák segítségével mozgósítanának tömegeket az ország felforgatására.


http://www.hidfo.net/2014/03/21/torokorszag-felforgatasra-keszul-blokkoljak-twittert



Török hadüzenet? – Vagy csupán az Erdogan rezsim kampányának része?


Recep Tayyip Erdogan _ Ördögán
Recep Tayyip Erdogan – Ördögán

…”Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve…”

- A Szíriai Hírek véleménye, a szír harci gép törökök általi lelövéséről -

A legtöbben megdöbbenve nézték és olvasták tegnapi nap eseményeit a hírekben, és eddig a percig nem is értik, hogy hogyan, és mi vehette rá, Izrael meg az Al-Qaida szövetségesét, az Erdogan rendszert, hogy egy szíriai vadászgépet a szír légtéren belül megtámadjon?
(“A nyugati média a török álláspontot idézi először, akik szerint török légtérben történt a lelövés, bár szír területen ért földet a gép… Nyilván Erdogan tereli a figyelmet a korrupciós vádakról, egy héten belül választások lesznek…” – idézet egy kommentből).
Sokan persze azt gondolnák, hogy a cél egyértelműen a törökök számára fontos terrorista bázis megmentése lett volna, melynek irányába repült a szíriai pilóta, – de a valódi okok, melyek a szír gép megtámadásának mögött állnak, – a magas rangú szíriai diplomaták szerint a következők:
1. Erdogan még a török szavazások előtt szeretné újra benyújtani amerikai urainak alkalmassági papírjait, egy olyan üzenettel, hogy; “Mégsem alkalmatlan a török hadsereg a hivatalos szír kormány elleni háborúra.”
2. Amiben a szaúdiak, meg a katariak megbuktak, az még sikerülhet a törököknek.
3. Továbbra is sikerülhet Izrael és Amerika álma, hogy megbuktassák a törvényes szír államot és Törökország a hűséges szolga, segít nekik ebben.
4. Ezen szolgálatokért cserébe, kérik, hogy a Erdogan nagy ellenfelét; Fath Allah Golen-t állítsák le a nyugatiak és ne engedjék meg, hogy tovább erősödjön Törökországban.
Mint szírek csak annyit üzenünk Erdogannak; Végzete megegyezik majd Adnan Mandris volt török miniszterelnök végzetével, – kit 1960-ban kivégzett a saját népe.
Szíria pedig válaszként vadászgépének lelövésére, egy terrorista kiképző tábort célzott meg, a Törökország által elfoglalt szír területeken.
Geopolitikai összegzés:
Kasab városa, melynek közelében az incidens történt
Kasab városa, melynek közelében az incidens történt
…A NATO sakkban akarja tartani Oroszországot, hogy a legközelebbi Szíria elleni támadásba ne tudjon beavatkozni.
Ezt a lépést első körben úgy akarták volna elérni, hogy a Krím félszigetet átveszi a NATO, – Ukrajna NATO csatlakozásával, – és így Oroszország nem tudott volna kijutni a Földközi-tengerre.
Mivel Putyin keresztülhúzta ezt a lépésüket a Krím Oroszországhoz való csatolásával, most a Törökökön a sor, hogy elzárják az oroszok elől az útvonalat.
Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve.
Ha sikerül kiprovokálnia Törökországnak Szíria haragját ( ami nem fog sikerülni ), akkor Amerika, mint NATO tagállam beavatkozhat Törökország oldalán a Szíria elleni harcba. Oroszország nem fog tudni beavatkozni segítségével a szír helyzetbe, mint legutóbb, mert sakkban tartja a NATO nyugatról, valamint a Törökök is el fogják zárni az utat a tengeren.
Így most minden erő és titkosszolgálati tevékenység Törökországra összpontosul. Ezért tiltja le Ördögán a twittert, youtube-ot, más közösségi oldalakat az országában, hogy a népe ne lázadjon fel legalább addig, míg ezek a lépések kialakulnak.
Természetesen közben a másik fél is gondolkodik és sokkal bölcsebben, mint a bosszú népe.
Siroi Isi – Szíriai Hírek nyomán – Összeállította: SzRTI

Amiért Erdogan betiltatja a Youtube-ot


Mert már saját embereiben sem bízhat meg. Kikerült egy olyan megbeszélés hangfelvétele a videómegosztó csatornára, ahol magas rangú katonai és politikai vezetők arról egyezkednek, milyen ürügyet lehetne találni a szíriai beavatkozásra. Jól tudjuk, hogy Törökország már rengeteg próbálkozáson van túl. Vegyi fegyvereket adott a lázadóknak, hogy gyerekeket öljenek, szír repülőt lőtt le Szíria felett, ágyúzta a szír területeket, sőt, legutóbb tankokkal sértette meg a határvonalat. Folyamatosan provokálja Szíriát, hogy belerángassa egy olyan összetűzésbe, aminek ürügyén a NATO beavatkozhat. Erdogan már csak menteni akarja, ami menthető. Egyre kevesebb reménnyel.
A videomegosztón terjedő felvétel anyaga szerint a jelenleg legelfogadhatóbb ok Szulejmán sírja, ami jelenleg Szíria területén található. Ahogy fogalmaztak, Törökország minden eszközzel megóvja a sírt. Ezek után pedig arról értekeznek, hogy küldjenek egy alakulatot, amely megrongálja a sírt, és ennek okán azonnal küldjék a hadsereget is.
A nagyravágyás vége - szorul a hurok
Erdogannak nagyon nem használt most ennek a felvételnek kikerülése a világhálóra. Az utóbbi időben sorra kapja a pofonokat a sorstól, és nagyon úgy néz ki, lassan kegyvesztetté válik a NATO előtt is. Hatalmáért immár diktatórikus módszerekkel küzd. Közösségek betiltása, több ezer ember letartóztatása, a hadsereg tiszti állományának megnyirbálása, internet korlátozások. Motiváció: a félelem. Attól a jövőtől, ami rá vár, ha Asszad győz, - mert akkor a jelenlegi Törökországnak az arab világban vége, a háborúban vállalt szerepe miatt.

http://www.hidfo.net/2014/03/29/amiert-erdogan-betiltatja-youtube-ot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése