2014. április 22., kedd

Kidobhatják a globalizációt - Medvegyev javasolta az orosz gazdaság önellátóvá tételét

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az alsóházban elmondott éves jelentésben elmondta, hogy az instabil világgazdasági helyzet, a Moszkva ellen hozott nyugati szankciók és az ország saját gazdasági problémái kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy egy saját iparon alapuló, önellátó gazdaságot alakítsanak ki.
"A jelen helyzet nem csak kihívás kormányunk számára, de egy hatalmas lehetőség is, hogy javítsuk saját termelésünk hatékonyságát, hogy egy új típusú nemzetgazdaságot építsünk fel, amely saját gazdasági erőforrásaira, saját ipari termelésére alapoz. Valamennyi szükséges eszköz rendelkezésünkre áll, hogy a stabil fejlődést a nehéz körülmények ellenére is biztosítani tudjuk." Medvegyev elmondta, hogy az orosz kormány támogatni fogja a gazdaság azon szektorait, melyek mindeddig külföldi behozatalra szorultak.
Anton Sziluanov pénzügyminiszter előrejelzése szerint Oroszország gazdasági növekedése 2014 végére 0,5% alá csökkenhet, valamint a geopolitikai feszültségek miatt a nemzetközi pénzintézetek alacsonyabb előrejelzéseket kezdtek megfogalmazni az orosz gazdaság teljesítményével kapcsolatban.
Oroszország rendelkezik a szükséges természeti kincsekkel ahhoz, hogy saját gazdasági függetlenségét megőrizze és önellátásra rendezkedjen be. Úgy tűnik, a világpolitikai helyzet mostanra a globalizáció kölcsönös függőségeivel szemben a nagyhatalmak önellátóvá válását követeli meg, és Oroszország készen áll alkalmazkodni ehhez a kihíváshoz.
Ebben a helyzetben hazánk számára is a térség országaival kell szorosabbra fűzni a gazdasági kapcsolatokat ahelyett, hogy a nyugati termeléstől tesszük függővé magunkat.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/kidobhatjak-globalizaciot-medvegyev-javasolta-az-orosz-gazdasag-onellatova-tetelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése