2014. április 22., kedd

Timosenko kínossá vált korábbi pártfogóinak?

Mégsem utazik Washingtonba Julija Timosenko, miután több amerikai vezető politikus is bejelentette, hogy nem hajlandó személyesen találkozni vele, illetve lemondtak korábban megbeszélt találkozókat. A tervek szerint Timosenko április 23-án utazott volna az Egyesült Államokba, hogy ott kongresszusi képviselőkkel találkozzon, - feltehetőleg az Ukrajnának küldött "katonai segítség", vagyis az amerikai csapatok Ukrajnába küldése miatt.
Timosenko pár napja felszólította az Egyesült Államokat, hogy biztosítson "átfogó katonai segítséget" Ukrajnának, beleértve légvédelmi rendszereket, valamint a kezelésükhöz szükséges kiképzést biztosító személyzetet. Ez a lépés azt jelenti, hogy az Egyesült Államok immár közvetlen az orosz határ mentére tolhatná előre az amerikai nukleáris csapásmérő erőt. Az a tény azonban, hogy Timosenko mindezt nyíltan kijelentette és kérte, kínos személlyé tette őt az amerikai politikusok számára. Több amerikai szenátor is, akivel Timosenkonak találkozója volt megbeszélve, tudtára adta, hogy jobb, ha nem indul az elnökválasztásokon.
Ez egy igen éles fordulat, - Timosenko korábban azt gondotla, azért hozták ki a börtönből, hogy induljon az elnökválasztásokon. A nyugat feltehetőleg nem avatta be a tervekbe a "gázkirálynőt", akire a fentiek fényében csak azért volt szükség, hogy legyen kinek a képét rögzíteni a "szabadságot a politikai foglyoknak" plakátokra. Timosenko most döbbenhetett rá, hogy az ő szerepe ennyiben kimerült: arckép egy plakáton, akinek kapcsán csak a 'szabadulás' mozzanata a fontos - hogy mit csinál utána, az már senkit nem érdekel.
Az amerikai diplomácia hivatalosan Moszkvát okolja az ukrán helyzetért, amit azzal kíván alátámasztani, hogy az oroszpárti felkelőknél orosz fegyverek vannak. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, hogy valóban, orosz fegyverek vannak a kelet-ukrajnai felkelőknél, mert Ukrajna hagyományosan orosz fegyvereket használ, és "Ukrajnában mindenkinek van orosz fegyvere". Washington ugyanakkor magyarázatot adhatna arra, hogy az EU-párti utcai harcosoknál és a Jobboldali Szektornál miért vannak amerikai fegyverek.
Oroszország külügyminiszterének felszólalása rávilágított arra, hogy Washington már így is elég "katonai segítséget" biztosított Ukrajna felforgatására. Az amerikai diplomácia sarokba lett szorítva, és jelenleg csak kellemetlenséget okoz nekik minden ukrán politikus, aki miatt nem tudják felvenni a korábban megszokott világcsendőri, "emberi jogok védelmezője" pozíciót. Kelet-Ukrajnában ugyanis amerikai fegyverekkel nyitottak sortüzet az orosz tüntetőkre az Ukrán Nemzeti Gárda alakulatai.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/timosenko-kinossa-valt-korabbi-partfogoinak



Amerikai kém volt a hajléktalan - elfogták

Kelet-Ukrajnában, Harkovban a légierő egyetemének épületéhez közel egy állandóan jelen lévő hajléktalanról számoltak be a helyiek, aki hajléktalan létéhez képest gyanús dolgokat művelt. Több helyi lakos elmondása szerint is a katonai egyetem épületei környékén tartózkodott állandó jelleggel, emellett időnként laptopot, valamint más technikai eszközöket lehetett nála látni. A katonák több alkalommal is ellenőrizték a gyanús alakot, aki rendszerint ideges volt katonai személyzet jelenlétében, valamint "szokatlan kifejezéseket" használt.
A járőrök végül őrizetbe vették a hajléktalant, - akiről a Honvédelmi Minisztérium szerint kiderült, hogy amerikai kém. Elfogását követően a légierő egyetemének infrastruktúráját ábrázoló térképet találtak nála.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/amerikai-kem-volt-hajlektalan-elfogtak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése