2014. március 17., hétfő

Krím készen áll a katonai segítségnyújtásra Ukrajna keleti és déli megyéi számára


"Krím készen áll a szomszédos orosz többségű megyék lakosainak a védelmére, amennyiben ez szükséges." - jelentette ki Rustam Temirgalijev, Krím miniszterelnök-helyettese. "Inváziótól nem tartunk, a félszigetet a szárazföldel összekötő keskeny földnyelvet megerődítettük, a harcosok száma napról napra növekszik" - fejezte be Temirgalijev a bejelentést. Miután a félszigeten állomásozó ukrán katonai egységek fel lettek oszlatva a népszavazás kimenetele miatt, az ő fegyverzetük a krími milíciákhoz került.
Hídfő.net | Krím készen áll a katonai segítségnyújtásra Ukrajna keleti és déli megyéi számára
Krími hatóságok felhívták továbbá a leszerelt ukrán egységek figyelmét, ha akarnak, letelepedhetnek a félszigeten, szívesen vannak látva.


Oroszország: A krími üzemek hamarosan hadiipari megrendeléseket kapnak


Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes jelentette be, hogy a Krím-félszigeten levő, elsősorban hadiipari üzemeket integrálják az országos struktúrába, és hamarosan megkapják az első állami hosszú lejáratú megrendeléseket, amivel újraindulhat a termelés. Érdekesség, hogy a Krím-félsziget március 30-tól átáll a moszkvai időzónára.

Hídfő.net | Oroszország: A krími üzemek hamarosan hadiipari megrendeléseket kapnak
Dimitrij Rogozin

Lefordítva, ez komoly munkahelyteremtéssel és pénzáramlással jár a régió számára, ami hamarosan meg fog mutatkozni az életszínvonal emelkedésében is. Amíg Ukrajna maradék része az IMF-hitel első megszorításaival küzd, addig a Krím-félszigeten már az újracsatlakozás első napján munkahelyteremtésről tárgyalnak. Ez is jól mutatja, hogy a felismerés, miszerint az értékteremtő munkának tartósabb foganatja van, mint az ezoterikus pénzmágiáknak, abszolúte helytálló.

http://www.hidfo.net/2014/03/17/oroszorszag-krimi-uzemek-hamarosan-hadiipari-megrendeleseket-kapnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése