2014. március 6., csütörtök

Halotti tort ülnek a magyar ipar tetemén

A rendszerváltásnak nevezett szabadrablás különösen groteszk vonása, hogy az országot szétrabló maffia valójában nagyon is tudatában volt annak, hogy amit művelnek, az egyszerű rombolás. Ennek kapcsán érdemes emlékezni arra, ahogyan a minisztériumok elnevezései alakultak a rendszerváltást követően.
Valaha volt hazánkban egy Népjóléti Minisztérium. Az elnevezés roppant egyszerű és kifejező; az az állami szerv, ami a nép jólétéért felelős. A rendszerváltást követő demokrata kormányok pedig nem akartak olyan minisztériumot, ami a nép jólétéért felelős. Miután lezajlott a privatizáció első nagy vonulata, az újdonsült demokraták számára kezdett roppantul kínos lenni, hogy elvileg van egy Népjóléti Minisztérium, de népjólét már nyomokban sincs. Hamar át is nevezték, majd darabokra is szedték, hogy egyértelműsítve legyen a helyzet; az államnak mostantól nem feladata a népjólét biztosítása, ezt senki ne is kérje számon rajtuk.
A magyar ipar is éppen úgy járt, mint a magyar népjólét. Átnevezték, kiszervezték, összekavarták. A demokrata kormányok mindent megtettek azért, hogy ne legyen magyar ipar, ehelyett a nyugati szemét felvásárlói legyünk. A hajdani magyar ipar már nyomokban sem található ebben az országban, 99%-ban sikerült eladni, szétlopni, lerombolni. Igen, a demokraták számára az Ipari Minisztérium elnevezés is roppantul kínos lett. Sőt, még annak az emléke is, hogy valaha volt egy Ipari Minisztérium.
Hát nem le akarják bontani? Épp az imént írtak ki pályázatokat arra vonatkozóan, mi legyen a helyén. Napokon belül megkezdik a volt Ipari Minisztérium épületének elbontását. Az ipart mostanra sikerült eltakarítani. Papíron jól áll a foglalkoztatottság, dübörög a közmunka. A friss diplomások 20%-a munkanélküli, 80%-a már külföldön van. Ilyen kormányzati teljesítmény mellett roppantul kínos az intézménynek még az emléke is. Arra emlékezteti őket, amit Gyurcsány is mondott. Nem kicsit, nagyon.
Ha már így sikerült felszámolni a magyar ipart, pályázat is van, dizájn-tervek is vannak, mi is adnánk egy jókora ötletet arra, mit építsetek az Ipari Minisztérium helyére. Egy jókora szeméttelepet. Ez lenne a legkifejezőbb átalakítás, a maga posztmodern megjelenésével élethű képet adna a romokban heverő országról.
Kedves, mosolygó, öltönyös maffiózók. Oda fogtok kerülni ti is! Ez lesz a történelem szemétdombja és ígérjük, mi nem fogjuk átalakítani vagy elbontani, miután kibontakozott Magyarországon a népi szocializmus. Meg fogjuk hagyni ezt a milliárdokból odaborított posztmodern építményt, hogy az utókor számára a maga nyers valójában is hirdesse: ezt csinálta hazánkból a demokrácia - a nyugat mocskával telített szemétdombot.
Ez a ti életművetek, legyetek büszkék rá! Építsétek meg, mert utána mi jövünk!
Fenyvesi Áron







Magyarországra érkeztek a választási megfigyelők


Szerdán érkeztek meg hazánkba az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagjai. Ők a szokásos módszertan alapján kísérik figyelemmel az áprilisi választásokat. A szervezet vezetője, Audrey Glover kijelentette,hogy "A missziónak nem a választások eredménye a fontos, hanem az, hogy az EBESZ tagsággal vállalt kötelezettségeknek megfelelően teljesüljön, az egyenlőség, a tisztesség, a pártatlanság és a titoktartás elve, az eredményeket megfelelően összesítsék és átláthatóan tegyék közzé. A delegáció feladata a választási folyamat technikai értékelése, a társadalom, a pártok és a kormányzat dolga, hogy miként hasznosítják a munkájukat."
A hét második felében újabb tíz választási megfigyelő érkezik, az ő feladatuk az esetleges panaszok kivizsgálása lesz. A delegációnak a kormány minden kényelmet és luxust megad. Éttermek, gyógyfürdők, szállodák állnak rendelkezésükre. Arról egyébként nem szól a hír, hogy Ron Werber is csatlakozna a delegációhoz. Hiszen tudjuk: Magyarországon Ron Werber nélkül nincsen választás, vagy fogalmazzunk úgy: nincsen nélküle demokrácia.
Detki Kristóf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése