2014. március 6., csütörtök

Egy amerikai politikus szerint is az USA forgatta fel Ukrajnát

Annak ellenére, hogy a nyugati fővonalú politika állásfoglalásai szerint "Oroszország megszállta a Krím-félszigetet" és az amerikai külügy is ennek mentén követelőzik, Dennis Kucinich, Ohio állam demokrata elnökjelöltje nyíltan kijelentette, hogy az ukrán forradalom az Egyesült Államok titkosszolgálatai által szervezett fedőakció volt.
Kucinich a Fox News-nak nyilatkozva jelentette ezt be, arról is nyíltan beszélt, hogy Ukrajnában a népi elégedetlenséget kihasználva az amerikai beavatkozás gyorsította fel a folyamatokat, és főként ennek köszönhetőek a Kijevben történt tragédiák.
Kucinich elmondása szerint ez egyfajta befektetés, az amerikai kormány azt képzeli, hogy az amerikai adófizetők pénzéből eltávolítja a törvényesen megválasztott kormányt, aminek majd a hiteltörlesztéseken keresztül sokszorosa is megtérül. Emellett újra kijelentette; Ukrajna nem amerikai érdek, és nem kellene erőltetni az ország NATO csatlakozását, se a társulást az Európai Unióval. Egyszerűen azért, mert ez az ukrán nép érdekeivel ellentétes, gazdasági következményeit pedig nem a politikusok, hanem az egyszerű ember fogja elszenvedni a hétköznapokban.
Kucinich az amerikai vezetést tette felelőssé azért is, hogy Putyin csapatokat küldött a Krím-félszigetre, ami szerinte a nyugat ballépései nélkül soha nem történhetett volna meg.


http://www.hidfo.net/2014/03/06/egy-amerikai-politikus-szerint-az-usa-forgatta-fel-ukrajnat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése