2014. március 6., csütörtök

Újabb meteor, vagy amerikai fegyverteszt Oroszország fölött?

Csütörtök éjjel azonosítatlan objektum robbanása közel nappali világosságot okozott a kelet-szibériai Jakutföldön, melyet több térfigyelő kamera is rögzített. A média már UFO-esetként tálalja az ügyet, mert az illetékes hatóságok hallgatnak ezügyben és Roszkozmosz nyilvános adattára alapján ezekben a napokban nem történt se rakétakilövés, se a Bajkonur űrközpontból fellőtt űreszközök tervezett visszatérése. A szemtanúk hatalmas erejű fényvillanásról és egy azt követő robbanásról számoltak be.



Térfigyelő kamera szemcsés felvétele az esetről, a villanás jól látható

Korábban voltak már ehhez hasonló esetek, melyek nagy visszhangot váltottak ki az orosz médiában. 2013-ban Cseljabinszk felett lépett be a légkörbe egy meteorit, mely a légkörbe érve felrobbant és katasztrófát okozott a térségben. Az eset során több mint 1200-an megsebesültek, valamint jelentős anyagi károk keletkeztek. Meteorit, legalábbis a hivatalos változat szerint, mert Vlagyimir Zsirinovszkij (az orosz hadsereg ezredese, valamint a Liberális Demokrata Párt alapítója) bejelentette, hogy az nem meteorit volt, hanem az Egyesült Államok egy új típusú fegyverrendszer tesztelését végezte Oroszország felett, melynek meglesznek a következményei.
Zsirinovszkij bejelentését akkor a nyugati média azzal kívánta hitelteleníteni, miszerint az ezredes más "furcsa dolgokat" is mondott már, többek között "Izrael által megszállt területnek" nevezte az amerikai kongresszust.

http://www.hidfo.net/2014/03/07/ujabb-amerikai-fegyverteszt-oroszorszag-folott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése