2014. március 6., csütörtök

Asszád elnök támogatja a rendrakást Ukrajnában

Basar el-Asszád szír államfő bejelentette, hogy Szíria támogatja Putyin stabilitás és biztonság helyreállítására tett erőfeszítéseit a baráti Ukrajnában. Szíria támogatja az Ukrajnában puccsot végrehajtó terroristák elleni orosz fellépést, valamint a törvény és alkotmányos rend helyreállításáért kezdődő esetleges katonai beavatkozást.
Asszád elnök elmondta, Putyin a nemzetközi joggal összhangban jár el, ha Ukrajnából kitakarítja a terroristákat, mivel az országban olyan méreteket öltött a terrorizmus, hogy a hatóságok erre képtelenek voltak. Szíria testközelből megtapasztalta, milyen, amikor a NATO felforgatás megkezdődik. Így az államfő okkal mondja, hogy "csak a Putyin politikáját övező nemzetközi tisztelet alkalmas arra, hogy létrejöjjön egy olyan globális rend, ami biztonsági garanciául szolgálhat a nemzetek önrendelkezésének védelmében."
Asszád elnök kifejtette, hogy támogatja Putyin racionális megközelítését a nemzetközi ügyek terén, valamint a terrorizmus és az extrémizmus elleni küzdelmet. Mit elmondta, bízik abban, hogy Putyin elnök elsöprő erő alkalmazásával kitakarítja a terroristákat az országból, hogy az ukrán nép helyreállíthassa az alkotmányos rendet.
Szíriában az úgynevezett "polgárháború" 2011. márciusában kezdődött, melynek során a nyugat mesterlövészeket alkalmazott mindkét oldalon (a tüntetők és a rendőrök) halálos áldozatok elérésére, majd a NATO különleges alakulatai által kiképzett, szervezett felforgatói csoportok kezdtek háborút az országban. Most ugyanazok az erők szervezték az ukrán "forradalmat" is, akik annak idején Szíriában kudarcot vallottak.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/asszad-elnok-tamogatja-rendrakast-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése