2014. március 6., csütörtök

A Krími parlament döntött az Oroszországhoz való csatlakozásról

A krími parlament a mai nappal meghozta a határozatot, miszerint a félsziget az Oroszországi Föderációhoz kíván csatlakozni. A határozatról tájékoztatták Vlagyimir Putyint, aki azonnal összehívta a Biztonsági Tanácsot a részletek megvitatására. Krímben az erről szóló népszavazást előrehozták 2014. március 16.-ára. A népszavazáson két kérdést tesznek majd fel, ezek a jelenlegi állapot szerint a következők lesznek:
1, Akarje-e Ön, hogy a Krími Autonóm Köztársaság az Oroszországi Föderáció része legyen?
2, Támogatja-e az 1992-es krím-félszigeti alkotmány helyreállítását?
Hídfő.net | A Krími parlament döntött az Oroszországhoz való csatlakozásrólÜlésezik a Biztonsági Tanács, Moszkva, 2014.03.06.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/krimi-parlament-dontott-az-oroszorszaghoz-valo-csatlakozasrol



Krím létrehozza saját karhatalmi erőit és nemzetbiztonsági szolgálatát


Az Autonóm Krími Köztársaság kormányzója bejelentette, hogy a függetlenedő térség létrehozza saját karhatalmi erőit és nemzetbiztonsági szolgálatát. Kialakítás alatt van a független bíróság, a Belügyminisztérium, valamint a belbiztonsági erők szervezése is folyamatban van.
Szevasztopolban tovább zajlanak a tömeges felvonulások a függetlenedés támogatására. Mostanra Szevasztopol lett a krími haditengerészet központja, a kikötővárosból zajlik mind a krími haditengerészet, mind az orosz fekete-tengeri flotta irányítása.

Szevasztopol, parti őrség.

A térség egyelőre elkülönül a krími közigazgatástól, de a miniszteri találkozókon zajlik az Ukrajnából kiszakadó területek egyesítése. Szevasztopol szintén népszavazást tart az Autonóm Krími Köztársasághoz csatlakozásról. Ha Krím pedig az Oroszországi Föderációhoz csatlakozik, Szevasztopol is nemsokára Oroszországhoz tartozhat, melynek átmenetét már Krím saját karhatalmi erői fogják lebonyolítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése