2014. március 6., csütörtök

Ukrajna: A Berkut parancsnoka sejtette, hogy szándékos államellenes provokációról van szó

Ma reggel nyilatkozott a Berkut parancsnoka, Jurij Abszinov, miszerint: "Egy bizonyos ponton túl érzékeltük, hogy itt már nem olyan békés tüntetésről van szó, mint 2004-ben vagy 2007-ben. Komoly provokációba csapott át az egész felfordulás, a tüntetők elkezdtek övön aluli taktikákat alkalmazni. Mi végig fegyvertelenek voltunk, viszont azok, akik ezt az egészet kitervelték nyugatról, azt próbálták elérni, hogy átálljunk a tüntetők oldalára, ám ez nem történt meg."
Hídfő.net | "Tüntető" Molotov-koktélt dob a Berkut katonáira"Tüntető" Molotov-koktélt dob a Berkut katonáira, 2014.02.18, Ukrajna, Kijev.
"Ezután következett a legrosszabb. Amikor elkezdték éles fegyverekkel lőni a tüntetőket és minket is. Már említettem, nekünk nem voltak éles fegyvereink. Nehéz volt megérteni mi is történik, de amikor a katonáink elkeztek összeesni egymás után, egyszercsak hirtelen rájöttünk, itt bizony éles fegyverrel lőnek minket." - emlékezik vissza Jurij - ""Ismétlem: a Berkut katonáinál nem voltak éles lőfegyverek. Innentől lettünk biztosak benne, hogy egy harmadik fél is benne van a játékban. Mocskos, de profi volt a kivitelezésük."
Jurij Abszinov közvetlen azután adott interjút, hogy kikerült a telefonfelvétel, ahol Catherine Ashton és Urmas Paet észt külügyminiszter arról beszélnek, hogy a mesterlövészek kihez tartoznak. Ezt a felvételt később az észt külügy sajtóosztálya is megerősítette.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/ukrajna-bekut-parancsnoka-sejtette-hogy-szandekos-allamellenes-provokaciorol-van-szo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése