2013. október 4., péntek

Václav Klaus: "Csehország lépjen ki az Európai Unióból!"

Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök a közeljövőben megjelenő új könyvében azt javasolja, hogy Csehország lépjen ki az Európai Unióból. A Válaszúton a Cseh Köztársaság - Döntések ideje (Ceská republika na rozcestí - Cas rozhodnutí) című kötet megjelenését a jövő hétre jelezték.
Az EU-hoz közismerten nagyon kritikusan viszonyuló Klaus szerint az uniós tagság felerősítette mindazokat a rossz jelenségeket, amelyek ma a cseh társadalomban, politikában és gazdaságban jelen vannak. Ide sorolja a szerinte eltúlzott uniós szabályozásokat, a nemzeti kormányok szuverenitásának megnyirbálását, a felelősség felhígítását és azt, hogy a politikai pártok elveszítették képességüket bármi lényeges ügy keresztülvitelére.
A politikus úgy látja, hogy az októberi parlamenti választásokon a jobboldal várhatóan "fatális vereséget" szenved. Nem látom, hogy bárki is komolyan foglalkozna az országunk számára alapvető kérdésekkel" - vélekedett Klaus. Klaus közölte, hogy a választás után kész segítséget nyújtani a jobboldalnak.
Balatonyi Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése