2014. április 24., csütörtök

Bolívia: "Az USA Venezuela olaját akarja"

Evo Morales bolíviai elnök szerint az Egyesült Államok az utóbbi időben már a majdnem klasszikussá vált "Hogy forgassunk fel egy államot?" kézikönyvvel dolgozik Venezuelában is. "Az egésznek semmi más célja nincs, mint a venezuelai olajkincs megszerzése. Ezért a célért nem riadnak vissza egy államcsíny megszervezésétől sem." Morales megemlítette, hogy érdekes módon Bolíviában nem akart senki se puccsot se forradalmat, amióta 2008-ban Bolívia hazaküldte az USA nagykövetét, Philip Goldberget, akit azzal vádoltak, hogy államcsínyt készít elő.
Hídfő.net | Az Egyesül Államokból pénzelt tüntetők épp rendőrségi járműveket gyújtanak fel, a béke nevében természetesen.Az Egyesült Államokból pénzelt tüntetők épp rendőrségi járműveket gyújtanak fel, a béke nevében természetesen. Venezuela, Caracas, 2014.04.20.
Tekintettel, hogy az Egyesült Államoknak egyre rosszabbak a pozíciói világszerte, így olajutánpótlás után kell néznie a kontinensen. Saját olajlelőhelyeit, mint például Alaszka, természetesen utolsónak szeretné hagyni a kitermelésben, mint ki nem termelt stratégiai tartalékot. Ami aggodalomra ad okot, hogy az Államok nem tanult a szíriai és ukrán fiaskóból, ugyanazt a forgatókönyvet próbálja eljátszani Venezuelában is. Azonban Nicolas Maduro, Venezuela elnöke szerencsére átlát a szitán, és sorra hozza meg a külső szervezésű, dollárral pénzelt forradalmat ellehetetlenítő intézkedéseket, amiknek meg is van a gyümölcse.
Evo Morales felszólította Dél-Amerika országait, hogy fejezzék ki szolidaritásukat Venezuela irányába, és fogjanak össze, hogy a fiataljaik anti-imperialista, anti-kapitalsita és kolonizálásellenes szemléletben nőhessenek fel.
Venezuelában február óta tartanak az összetűzések a kormányerők és a "tüntetők" között, eddig ez 41 halálos áldozattal járt. Az Egyesült Államok terve, miszerint az ukrán konfliktus véget ér februárra, nem jött be, ezért hiába indították el időben a venezuelai eseményeket, azokra kevesebb erőt tudnak öszpontosítani, mivel Szíria és Ukrajna jelenleg lefoglalja az erőforrásaik nagy részét. Maduro elnöknek a megfelelő intézkedések meghozatalával komoly esélye van felszámolni az országában uralkodó káoszt, mielőtt az tovább terjedhetne, és polgárháborúvá fajulhatna, mint Szíriában.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/bolivia-az-usa-venezuela-olajat-akarja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése