2014. április 24., csütörtök

Szíria: A lázadók magas rangú katonai parancsnokai adták fel magukat a kormánynak

A szír terrorista ernyőszervezet, az úgynevezett FSA (Free Syrian Army) és három magas rangú katonatisztje között kenyértörésre került a sor, aminek eredményeképp mind a három parancsnok átállt a kormány oldalára. Egyes hírek szerint Abu Zayyad dandártábornok, Marouane Nahila ezredes és Abu Wafa ezredes még korábban a "forradalom" alatt álltak át a terroristákhoz az Asszad-kormányzat oldaláról.
Hídfő.net | Szíriában az Asszad-párti tüntetések mindennaposakká váltakSzíriában az Asszad-párti tüntetések mindennaposakká váltak.
A terroristák közösségi oldalakon panaszkodnak a katonai vezetők távozásáról, és feltételezések kezdenek el keringeni, hogy voltaképpen a három magas rangú katona kémként került az FSA kötelékébe. ezzel próbálják magyarázni a Homsz, Kalamun és a legutóbbi, Damaszkusznál elszenvedett már-már megsemmisítő vereségeiket.
Hídfő.net | Hezbollah
Hezbollah dísszemle, Beirut, 2014.04.23.
Ezalatt a Hezbollah 1000 további harcost vezényelt át az Aleppo ellen már folyamatban levő offenzívához. A tervek szerint Aleppo felszabadítása után végső csapást tudnak mérni a Homszban és Hamában tevékenykedő emberevőkre is. A Homsz elleni offenzíva már folyamatban van, a hadsereg jelenleg Homszban Jubb Al-Jandali negyedben fogdozza össze a terroristákat.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/sziria-lazadok-magas-rangu-katonai-parancsnokai-adtak-fel-magukat-kormanynak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése