2014. április 24., csütörtök

Felgyorsitott erózió

Történelmi mélypont: amióta a Központi Statisztikai Hivatal a népmozgásokat méri, azóta nem regisztráltak olyan alacsony születésszámot soha, mint idén februárban. Úgy tűnik, az egykulcsos adó és az állítólagos gazdasági fellendülés sem hozta meg a várt szaporodási vágyat a magyar emberekben.
Matolcsy György már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését is olyan ajzószernek vélte amely meghozza a magyar társadalom szaporodó kedvét. Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök jelentette egy éve: a gazdasági fellendülés eredményei oly annyira kézzelfoghatóak, hogy a babák egyszerűen meg akarnak születni erre a remek világra. A jelek szerint egyiküknek sem lett igaza.
A Központi Statisztikai Hivatal ma nyilvánosságra hozott adatsora szerint “a 2014 második hónapjában regisztrált 6485 élveszületés a legalacsonyabb februári értéknek számít a népmozgalmi statisztika történetében”. A hivatal szerint “2014 első két hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. A születésszám januári enyhe emelkedését követően februárban 1,9 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. Összességében az év első két hónapjában született 14 069 gyermek 29-cel, 0,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.”
Bár az Orbán-kormány korábban és most is – szavakban – nagy hangsúlyt fektetett a negatív demográfiai spirál megtörésére, mindeddig semmiféle eredményt nem tudott felmutatni ezen a területen. Orbán a választási győzelem után közölte: minden gazdasági döntést demográfiai szempontok alapján hoznak majd meg – bármit is jelentsen a gyakorlatban e kijelentés. A csökkenő gyerekszám ugyanakkor elöregedő társadalmat vetít előre, amelyben egyre kevesebb aktív munkavállalónak kell majd eltartania egyre nagyobb inaktív tömegeket – nem elhanyagolható, hogy nekik kell kitermelniük az egyre nagyobb összegekre rúgó nyugdíjtömeget is. Ebben lehetett volna segítségére a magyar társadalomnak a magán-nyugdíjpénztári rendszer, amelynek felszámolásával még nagyobb – implicit – adósságot görget maga előtt a nyugdíjkassza.
(sztarklikk)


Atlantizmus Magyarországon - 32%-al csökkent a születések száma

Újra a napi politika témájává vált a születések számának csökkenése - a pártok az egyes kormányokat okolják a kialakult demográfiai helyzetért. Pedig arról nem az egyes pártok, hanem a rendszer egésze tehet, - az összes rendszerváltó párt együttvéve.
A rendszerváltást megelőző évtizedben a születések száma éves szinten 150 ezer fő átlag körül mozgott, kisebb-nagyobb kitérésekkel mindkét irányba. Ha a statisztikára egy pillantást is vetünk, láthatjuk, hogy a demográfiai fordulópontot a kékszalagos atlantista hatalomátvétel ("rendszerváltás") jelentette, ahonnan a következőképpen alakult a születések száma éves szinten: (ezer fő/év)
A 2014-es adat pronózis az első 3 hónap adatai alapján. A tendencia mindent elmond a mai állapotokról.
Mondjuk csak ki: a nyugati típusú demokrácia kiépítése óta 32%-al csökkent a születések száma. A rendszerváltás óta több mint 625 ezerrel több magyarnak kellett volna megszületnie, ami nem történt meg, mert az atlantista pártok nyugati pénzembereknek fillérekért kiárusították az állami vagyont, minden negyedik embert munkanélkülivé tettek, és ellehetetlenítették nem csak a megélhetést, de elvették a fiatalok jövőjét is.
Mi változott? Állami munka esetén állandó jelleggel fennáll a leépítés kockázata. A kapitalista környezet miatt pedig magáncég esetében is mindig fennáll a csőd lehetősége, vagy a profit csökkenéséé, ami miatt jövő hónaptól már csak kevesebb alkalmazottat tud fizetni a cég. A multik éhbérért dolgoztatnak és egyik pillanatról a másikra, indoklás nélkül küldik el az alkalmazottakat. Bizonytalanná vált a megélhetés, és erről a kapitalista gazdasági környezet, az atantizmus gátlástalan kiszolgálása tehet.
Az egészségügyi ellátásért fizetni kell, az oktatásért fizetni kell, a tankönyvekét, tanszerekért fizetni kell, - fel lehet tenni a kérdést: kinek van több millió forintja gyereket nevelni?
Lehetetlen előre kiszámolni, hány év munkájával lehet lakáshoz jutni, mert ki tudja, meglesz-e egy állás fél év múlva is. Gyurcsány Ferenc egyszer kiszámolta, hogy az átlagfizetésből a mai megélhetési költségek mellett elképzelhető megtakarításokból 420 év alatt lehet összegyűjteni egy saját lakás árát, és ezt volt képe nyíltan kimondani anélkül, hogy következtetést vont volna le a rendszer tarthatatlanságáról. Hitelre lehet házat venni, de ki tudja, van-e munka fél év múlva is. Ha nincs, viszi a bank a házat. Ki akar otthon nélkül családot alapítani?
A statisztika mutatja; egyre kevesebben vállalkoznak rá. Erről nem az egyes pártok tehetnek, hanem a létbizonytalanság és a közrend felbomlása. Az atlantizmus miatt 620 ezer magyar nem született meg. Csendes népirtás zajlik, vér nélkül, megélhetési gondokkal és létbizonytalansággal a magyar nép ellen.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/atlantizmus-magyarorszagon-32-al-csokkent-szuletesek-szama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése