2014. március 20., csütörtök

A japán külügyminiszter kijelentette, hogy nem mondja le az oroszországi útját


"Fumio Kishida japán külügyminiszternek nem áll szándékában elhalasztania az oroszországi látogatását a krími szituáció miatt." - jelentette be a külügyminiszter szóvívője az újságírók kérdésére válaszolva. "A helyzet folyamatosan változik, és a japán kormány folyamatosan figyelemmel kíséri." - tette hozzá.
Hídfő.net | A japán külügyminiszter kijelentette, hogy nem mondja le az oroszországi útjátFumio Kishida japán külügyminiszter
Ne feledjük, hogy Japán március 18.-án felfüggesztette Oroszországgal kapcsolatban a vízumok kiadását, és leállította három meghatározó szerződés előkészítését a két ország között, ezek egy kooperatív befektetésről, közös űrprogramról és a veszélyes katonai akciók elkerüléséről szóltak volna. E hét szerdán Abe Sinzó japán miniszterelnök bejelentette, hogy további szankciókat vezethetnek be Oroszország ellen.
Ennek ellenére a hűséges USA-csatlós Japán most visszakozik. Vajon miért? Nem lenne hátrány, ha a japán nép végre rájönne, hogy ha megszabadulnak a ballaszttól, amit úgy hívnak: Egyesült Államok, akkor végre a japán technikai fejlődés kibontakozhatna teljes potenciáljában.

http://www.hidfo.net/2014/03/20/japan-kulugyminiszter-kijelentette-hogy-nem-mondja-le-az-oroszorszagi-utjat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése