2014. március 20., csütörtök

Az Európai Unió fegyverszállítmányokat küldött az Észak-Kaukázusba - elfogták

A Föderációs Biztonsági Szolgálat közleménye szerint az orosz fegyveres erők rajtaütést hajtottak végre egy terrorista szervezeten, ami fegyvercsempészetet folytatott az Európai Unióból, Ukrajnán keresztül az Észak-Kaukázus térségébe.
Az orosz-ukrán határon történt rajtaütés során tucatnyi csempészt elfogtak, akik épp a Desert Eagle, Smith & Wesson, SIG Sauer és más nyugati fegyvergyártó cégek fegyvereit szállították volna Oroszországba, a nyugat által támogatott szeparatista szervezeteknek.
A szolgálat közleménye szerint az információ egy baráti EU tagállamtól érkezett arra vonatkozóan, hogy az országon hatalmas fegyverkészleteket mozgatnak át Ukrajna területére. A baráti ország kilétét nem árulták el, de az érintett hatóságok tudatában voltak annak, hogy Ukrajnából a fegyverek az Észak-Kaukázusba lesznek továbbítva.
Kiváló példa arra, hogy az EU tagállamok nem egységesek, nem csak a szankciók terén, de a Brüsszel által erőltetett oroszellenes politikában sem. Nyugaton most bizonyára vezető politikusok számára keletkezett újabb probléma, mert az érintett forrás esetleg arról is beszámolhat az FBSZ-nek, kik és milyen csatornákon, melyik nyugati politikus utasítására és/vagy beleegyezésére vitték át a fegyverrakományokat az Európai Unión.

http://www.hidfo.net/2014/03/20/az-europai-unio-fegyverszallitmanyokat-kuldott-az-eszak-kaukazusba-elfogtak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése