2011. október 25., kedd

Brüsszelben forró a talaj

A kollaboráns vezetés többnyire minden tagállamban hasonló helyzetben van: két tűz közé szorulva. Egyrészt el vannak foglalva a lakosság megtévesztésével és hitegetésével, és ennek megfelelően igyekeznek időben eltolni a népszerűségvesztéssel járó intézkedéseket. Másrészt meg kell felelniük a brüsszeli elvárásoknak, hogy minél hamarabb meghozzák ezeket az intézkedéseket.
Brüsszelben nagyon jól tudják, hogy a lisszaboni-szerződés módosításának nincs meg a kellő lakossági támogatása, és már a lisszaboni-szerződés aláírását is alig tudták átverekedni a tagállamok vezetésén. Ez az egyetlen oka annak, hogy még nincs közös európai gazdasági kormányzat. Mind Orbán, mind pedig más tagállamok vezető személyiségei tisztában vannak azzal, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozása azonnal lakossági ellenálláshoz vezet Európa-szerte, mivel az Európa-szerte lezajlott lakossági felmérések azt mutatják, hogy az európai lakosság többségében ellenzi az uniós tagságot, és a lakosság megítélése - egy szűk kisebbséget leszámítva - túlnyomórészt negatív az uniós csatlakozás hatásait tekintve.
Ha újra népszavazást írnának ki, az Európai Unió nem létezne. Ilyen körülmények közt tervezik az Európai Egyesült Államok közös gazdasági kormányzatának beiktatását.
A kialakult helyzetre a következő válaszok lépnek érvénybe:
- Minden uniós tagállamban tömeges megmozdulások kezdődtek, hogy elébe menjenek a várható folyamatoknak. Így az egységes európai állam ellen tiltakozó tömegek már egy olyan tömegmozgalomhoz sorolnak be, ami irányítás alatt van tartva. Ez Magyarország vonatkozásában csak sokkal kisebb valószínűséggel megvalósítható, mert az eddigi kormányok kollaboráns vezetői túllőttek a célon a lakosság leamortizálásában. Magyarországon sok szempontból más a helyzet és így más megoldásokra kell számítani a hatalom részéről.
- A NATO Európa-szerte gyakorlatot tart az Unió területén belüli támadások elhárítására való felkészülés jegyében. Bár hivatalosan külső ellenség ellen, a valóság az, hogy Brüsszelben számítanak lehetséges kiugrási kísérletekre. Egy ilyen helyzetben a NATO-erők mint békefenntartók számolnának le a belső ellenzékkel. A NATO most a közeljövőben fennálló állapotokra készül. Olyan viszonyokra, amikor egyes tagállamok elhagyni kényszerülnek az eurózónát, ami láncreakciót indíthat be és Európa-szerte felerősíti az Unió-ellenes hangokat - ami köszönhetően az elmúlt két évtizednek, széleskörű lakossági támogatást élvez. Ahogy a Jobbik rájött arra, hogy ezzel szavazatokat szerezhet, a demokratikus "jobboldal" minden tagállamban ki fogja ezt használni.
- Számítani kell a lakossági média további korlátozására is. Ilyen állapotok közepette Európában teljes lesz a médiacsend bizonyos események kapcsán. A kereskedelmi TV-csatornák nem, vagy csak korlátozott mértékben fognak a politikai, gazdasági hírekkel foglalkozni. A lakosság figyelmét elvonják a külföldön történtekről, helyette hétköznapi cirkuszt - valóság show-kat többek között - és belpolitikai csatározást kapnak. Ehhez a népesség nagy részét kitevő konzumidióták és a politikával felszínesen foglalkozó átlagemberek tökéletes táptalajnak bizonyulnak. Mindeközben a jövőképpel nem rendelkező úgynevezett nemzeti oldal a helyzetértékelés teljes hiányában szenved.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése