2014. január 21., kedd

Joseph Candel: Idők jelei áttekintés



Az elmúlt néhány évben az emberiség tudása hihetetlen mértékben növekedett, és bár sok hasznos felfedezés is született, sajnos a fejlődés egyre veszélyesebb területek felé vette útját.
A kutatók magával az élettel kísérleteznek, emberi szerveket és testrészeket klónoznak vagy növesztenek, és egyre gyakrabban kacsintgatnak a teljes emberi klónozásgénállományunk módosítása felé. A tudomány veszélyes és nagyrészt ismeretlen utakon jár és bár újabb és újabb felfedezésekkel dicsekszik, még mindig sokkal több mindent nem ért az emberi test működésével kapcsolatban, mint amennyit már megismert. A hosszabb vagy egészségesebb élet helyett soha nem látott csapásokat és betegségeket szabadítanak az emberekre, olyan következményeket váltva ki, amiket nem láthatnak előre. és
Mivel az életet csupán fizikai vagy tudományos szemmel nézik, a test és a gép fúziója logikus és pozitív lépésnek tűnik számukra. Egyrészt intelligens robotokat akarnak, hogy az embert szolgálják, másrészt magát az embert is gépesíteni akarják, chipeket és érzékelőket ültetnek a testébe, nagyobb hatalmat ígérve a tárgyak felett.
A chipek és implantátumok előnyeiről lassan napi szinten hallunk. Elmondják, hogyan védheti gyerekeink biztonságát vagy az egészségünket, kihangsúlyozzák mennyivel kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb a személyazonosítás, és mennyi mindenre jó még az élet más területein. A digitális és chipes azonosítás terén is hihetetlen fejlődést láthattunk az elmúlt néhány évben, és ami a legfontosabb, a közvélemény egyre inkább kész elfogadni ezt az újítást.
A kérdés lassan már nem az, hogy akarunk-e a chipet, hanem, hogy milyen formában kérjük. Léteznek ehető chipek, amik akár jelszóként is funkcionálhatnak és van elektromos tetoválás, ami leginkább az egészségügyben forradalmasíthatja a betegek azonosítását és megfigyelését.
Regina Dugan, a DARPA korábbi igazgatója, aki jelenleg a Google tulajdonában lévő Motorola egyik vezetője, egy konferencián beszélt a jelszótabletta és az elektromos tetoválás előnyeiről, ami magát az emberi testet alakítaná azonosítóvá, hogy a felhasználók minden egyéb kulcs nélkül férjenek hozzá eszközeikhez, indítsák be autójukat, vagy lépjenek be a lakásukba.
Sajnos egyre többen tartják az ilyen megoldásokat divatosnak és önként vetik alá magukat a chipbeültetésnek.
Egyelőre még sok kritikát is hallani, tolakodónak és feleslegesnek nevezve ezeket az újításokat, de még többen vannak azok, akik szerint ezeké a jövő, megint mások pedig kinevetik az aggodalmaskodókat, illetve azokat, akik a Bibliát idézve hívják fel a figyelmet a chipbeültetés és a transzhumanizmus veszélyeire.
A fiatalok között sokan vannak, akik készen állnak a magánszféra minden szegletét átadni egy hamis lázadás zászlaja alatt, ami valójában nem egyéb, mint konformizmus és a kényelem előtérbe helyezése.
Az elkövetkezendő 5-15 évben a biotechnológia és ember-gép interfészek gyors fejlődését fogjuk látni. Ez a technológia előkészíti a terepet a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer számára. A Jelenések 13:16-18 a következőket mondja:
„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
Ez lesz a társadalom feletti irányítás végső formája, ahol a rendszeren belül megszűnnek a kiskapuk és minden ember döntés elé kényszerül.
Egy másik fontos területe az idők jeleinek, amire Jézus saját szavai mellett János is figyelmeztet a Jelenések könyvében, a háború:
„Amikor feltörte a második pecsétet, hallottam, hogy a második élőlény szól: “Jöjj!” És kijött egy másik ló, egy tűzvörös, és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békességet a földről, sőt hogy öldössék egymást az emberek; és nagy kard adatott neki.” – Jelenések 6:3-4
A nukleáris fenyegetettség ismét valós veszélyt jelent a világon, komoly szorongást okozva az embereknek. Oroszország nyíltan kimondta, hogy kész bevetni atomfegyvereit saját védelme érdekében, vagy akár egy szükségesnek ítélt támadás során is. Észak-Koreától szinte kiszámítható rendszerességgel érkeznek a háborús fenyegetések. Egyesek szerint a kommunista ország egy komoly háború gyújtózsinórja is lehet. India és Pakisztán, ez a két lobbanékony és dühös nemzet, szintén nem rejtik véka alá nukleáris képességeiket, de hosszan sorolhatnánk a hasonló veszélyforrásokat.
Bár a „háborúk híre” rendszeres újság volt az elmúlt évtizedekben, a Berlini fal 1989-es lerombolását követően a kedélyek csillapodni látszottak. A veszély azonban ismét feléledt az elmúlt néhány évben.
Jézus azt mondta, hogy „lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:25-26)
Sejtve, ami a világra vár, az emberek valóban hihetetlen stresszben és szorongásban élnek, illetve egyre több olyan betegségben szenvednek, amik ezekből erednek, az öngyilkosságokról nem is beszélve, ami jelenleg a 20. leggyakoribb halálozási ok a világon.
Sokan látják, hogy a technológia nem oldja meg a problémáikat. A terhek könnyítése helyett több munka hárul rájuk, emellett egyre több szabálynak és kötelességnek kell eleget tenniük a hatóságok felé. Sokan a társadalom siralmas állapota miatt aggódnak, nem tudva mi vár majd gyermekeikre a jövőben.
A sok felfedezés, kényelmi újítás és látszólagos bőség ellenére, a problémák nemhogy nem oldódtak meg, de egyre fokozódnak. A szegénység egyre nagyobb gond. A háború veszélye nem múlt el. A betegségek pedig csupán megváltoztak, de el nem múltak. Hit és remény nélkül nem csoda, hogy „az emberek elhalnak a félelem miatt”.
Bár gyűlnek a viharfelhők a láthatáron, mégsem kell félnünk. Isten azt mondja, hogy „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak. Menedéked az örökkévaló Isten, örökkévaló karjai tartanak.” (Ézsaiás 41:10, V. Mózes 33:27) Egy percre sem hagy cserben. „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig,” ígérte Jézus. (Máté 28:20)
A béke, amit Jézus ad „minden értelmet meghalad” ha „Benne bízol”. (Filippi 4:7, Ézsaiás 26:3) A vihar közepén is jelenlévő bizalom a legteljesebb béke formája. A béke csak akkor válik igazi békévé, ha a vihar próbára tette.
Ha szeretnéd megismerni a Békesség Fejedelmét, akár azonnal megteheted, csak nyisd meg a szíved: „Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” (Jelenések 3:20)
Mondd el ezt a rövid imát, vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:
„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam, a válaszokat a kérdéseimre és a békét, ami minden értelmet meghalad. Ámen.”


http://idokjelei.hu/2014/01/idok-jelei-attekintes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése