2014. január 21., kedd

Luxusautóból, testőrökkel, statisztika alapján

Pintér Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tartott fórumon elég meredek kijelentéseket tett a kormány intézkedéseiről.
Bevezetőként elmondta, hogy a kormány húsz százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távfűtés díját, tíz százalékkal pedig az ivóvíz-szolgáltatás, a kéményseprés, a palackos gáz árát. Az őt hallgató mintegy ötszáz ember pedig reménykedve várta, hogy konkrét bejelentések születnek majd az újabb rezsicsökkentésről. Abban reménykednek, talán egyszer eljut oda a kormány politikája, hogy a rezsicsökkentéssel nyert ezer forintokat nem viszik el az egyre emelkedő élelmiszerárak.
Akik erre számítottak, csalódniuk kellett. Konkrét bejelentés helyett kampányszövegek hangozottak el - bármilyen érdemi rezsicsökkentésre akkor lehet számítani, ha az emberek újra megszavazzák a Fideszt és hosszú távon ellenőrizni tudják a rezsicsökkentés végrehajtását. De már arra is megtörténtek az első célzások, hogy ennek ellenőrzése valójában nem a kormány feladata, hanem a fogyasztóvédelem hatókörébe tartozik. Vagyis már most kezdenek kibújni a felelősség alól, - ha nem úgy alakulnak a számlák, ahogy azt az emberek az ígéretek alapján elképzelték, akkor nem a belügyminisztériumban, hanem kizárólag a fogyasztóvédelemnél hullanak majd a fejek.
Pintér mindemellett a közrend alakulásáról is nyilatkozott. Szerinte Magyarországon jelentősen javult a közrend, csökkent a bűncselekmények száma, az emberek egyre nagyobb biztonságban vannak. Újabb alkalom, amikor az általában sötétített ablaküveges, páncélozott autóval közlekedő milliomos statisztikák alapján véleményt mond arról, hogy mi van az utcákon. Igaz, lakossági fórumra átmenetileg visszafogott a megjelenés, de a testőrök továbbra is a politikus elmaradhatatlan kellékei.

Közrend van, de a testőrök maradnak. A magyar népnek ki fog testőröket biztosítani?
Pintérnek csak javasolni tudjuk, költözzön bármelyik elhanyagolt város melletti, lepusztult településre, a legolcsóbb házat vegye hitelre, mint minden átlagember. A luxusautót pedig felejtse el, keljen hajnalban és szakadt vonattal ingázzon az ország túlsó felébe fórumot tartani. A testőröket is maga mögött hagyhatja, és ha két hét után még nem lopták ki az aktatáskát a kezéből, nem köpték le a több millióért varratott öltönyét, vagy nem rabolták ki egy késői vonaton, akkor nyilatkozzon pozitívan a közrendről.
Magyarországnak olyan politikusokra van szüksége, akiknek semmilyen nagyobb magánvagyona nincs, akik nem tudják magukat hermetikusan elzárni a magyar valóságtól!

http://www.hidfo.net/2014/01/21/luxusautobol-testorokkel-statisztika-alapjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése