2013. június 14., péntek

A Nestlé álma: a víz árának 53 millió százalékkal való emelése

A Nestle igazgatósága megkönnyebbülten sóhajtott, miközben a világ Monsantora koncentrált. A globális tiltakozások és a helyi negatív kampányok nagyon jó figyelemelterelőnek bizonyultak.  Miközben tehát mindannyian Monsanto korrupt élelmiszerpolitikájára figyeltünk, a Nestlé lépéseket tett annak érdekében, hogy a természeti világban minden egészséges dolgot leszabadalmaztasson. Kezdve az anyatejjel, folytatva a gyógynövényekkel és a víz privatizálásával. Azt gondoltuk volna eddig, hogy Monsanto az egyik leggonoszabb vállalat a világon? Hmm.
Az univerzálisan igaz, hogy a vállalati démonok tervei közt az szerepel, hogy magára az életre is árcédulát tegyenek ki, hogy minden eddigi alapjognak ára legyen: az élelemhez való hozzáférésnek, a víznek…utóbbi egyébiránt csak azok kiváltsága lesz, akik azt meg tudják fizetni.
A potenciális halálos áldozatok száma égbekiáltó lesz. Egy olyan csapatmunka van kialakulóban, amelyben az elit a pénzt a masszív elnéptelenítésen és “cserébe szolgaságot!’  mottón fogja megkeresni.
Monsanto és a Nestlé szilárdan ugyanabban a csapatban játszanak. A Nestle több mint 1.000.000 USD-t adományozott a Kaliforniában megszülető “GMO-kat tartalmazó ételek felcímkézése mozgalom” elleni harcra és vezérigazgatója azt állította, hogy 15 év alatt senkiben semmilyen kárt nem tett a génmanipulált ételek fogyasztása.
Míg a világ figyelme Monsantora irányult, a Nestlé közben csendben és nyugodtan átvezetékeli a világ vízellátását, így az észbontóan 53908255%-al többe fog kerülni. Ezalatt a világ többi része viszont aszályokkal, kút- és csapadékvíz- szabályozással, és emelkedő árakkal küzd.
A Nestlé weboldal szlogenje így hangzik: “A jó étel és a jó élet ígéretére köteleztük el magunkat minden nap, mindenhol – azért, hogy az életminőséget egy egész életen át javítsuk, jó ételekkel és italokkal.”  Valahogy úgy tűnik, a cég irodaközi e-mail rendszere elvesztette a fonalat, hiszen a Nestlé vezetői nem úgy tűnnek, mintha megkapták, vagy olvasták volna ezt az üzenetet.

A globális vízrablás

A Nestle gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.  Az érintett falvak tiszta víz hozzáférési kérelmei süket fülekre találnak.
A víz egy árucikk, és nem alapvető emberi jog???
A szegények, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek ezeknek a vállalatoknak, a pénz hiánya miatt szomjan fognak halni?
A korábbi elnök-vezérigazgató, most a legnagyobb élelmiszer-gyártó vállalat elnöke a világon: Peter Brabeck-Letmathe véleményét idézem.
“…a föld összes vízkészletét, minden csepp vizet a bolygón privatizálni kell- senki sem kap belőle, ha nem fizet. “

Nagyitáshoz klikk ide
A 2005-ben készült videóra utalnék, ami a közelmúltban felszínre került és vírusként terjedt el az interneten. A videó, a Nestlé undorító vezetőjét, Peter Brabeck-Letmathe-ot mutatja be, amint a vízhez való joggal kapcsolatban ilyen felháborító megjegyzéseket tesz.
“A víz természetesen a legfontosabb nyersanyag ma a világon.  Az a kérdés, hogy privatizálni kell-e a lakosság normál vízellátását.  Két különböző vélemény létezik az ügyben.
Az egyik vélemény, ami szerintem extrém, és a civil szervezetek [NGO-k = nem kormányzati szervezetek] véleményét képviseli, akik bumm, rögtön kijelentik, hogy a víz a köz joga. Ez azt jelenti, hogy minden emberi lénynek joga van a vízhez.  Ez egy extrém megoldás.
A másik nézet szerint a víz olyan élelmiszer mint a többi, és mint minden más élelmiszernek, ennek is kell egy piaci értéket adni.
Személy szerint úgy vélem, hogy jobb, ha élelmiszer kategóriába tartozó dolgoknak értéket adunk, így mindannyian tudjuk, hogy annak megvan a maga ára és akkor egyedi intézkedéseket kell a lakosság azon részének hoznia, akiknek nincs hozzáférésük a vízhez…” forrás: youtube.com
Peter Brabeck-Letmathe, Bilderberg csoport résztvevő, egyértelműen klasszikus pszichológiai eset.  ”Az antiszociális személyiségzavar egy mentális egészségi állapot, amelyben egy személy hosszú távon manipulálja, kihasználja, vagy sérti mások jogait.”
A Nestlé taktikája a következő filozófiát követi : keressünk egy gazdaságilag gyenge régiót, vásároljuk fel a víz forrását körülvevő földet, olajozzuk be a politikai kerekeket egy olyan javaslat tétele által, amelyet a lakók nem utasíthatnak el. Hogyan is lehetne pénztelen régiókban ellenállni új munkahelyek létesítésének, és a helyi bevételek növelésének? A régiók természeti erőforrásaiból származó nyereség a vállalat központjába, a Genfi-tó mellé, Svájcba megy. Amennyiben ezen pénzügyi ösztönzők nem elegendőek ahhoz, hogy csillapítsák az érintett állampolgárokat, a Nestlé boldogan megküzd bárkivel a bíróságon is. ( http://www.deathandtaxesmag.com/32828/nestle-corporation-vs-americas-water-supply/ )
Csak hogy világos legyen, olyan területeket találnak, amelyek amúgy is a szegénységgel küszködnek.  Aztán, hogy helyzetük még rosszabb legyen, megkárosítják vízgyűjtő területeiket és vizes élőhelyeiket azzal, hogy több száz millió liter vizet szipkáznak el onnan évente, kopárrá és szárazzá téve ezzel a mezőket.  Ez nem olyan dolog, ami csak a harmadik világ országaiban történik. Íme néhány példa azon amerikai közösségekről, amelyeket a Nestlé már kifosztott:
  • Denver, Colorado
  • Sacramento, California
  • Fryeburg, Maine
  • Mecosta, Michigan
A kis kanadai város Hillsburgh, Ontario a Nestlé legújabb célpontja.  Engedélyt kaptak arra, hogy 1,1 millió liter vizet szifonozzanak el naponta a hillsburgh-i víztározókból, még szárazság ideje alatt is.  Kezdetben maga a tartomány is határt szabott a vállalat azon képességének, hogy ne vonja el ezt a mennyiséget szárazság esetén, de “tárgyalások” után a környezetvédelmi minisztérium beadta a derekát a Nestlé követeléseinek. Azóta a víz szivattyúzása nem korlátozható.  Eközben a város lakóit vízkorlátozások sújtják, miközben a fű megbarnul és a kertek kiszáradnak.
A kanadaiak több regionális természetvédelmi csoportja fellebbezett a döntés ellen.
“Ontarionak a helyi közösségek vízhez való jogát kellene előtérbe helyeznie a pénzéhes magánvállalkozások profit-orientált gépezete helyett. A kormánynak meg kell gondolnia azt is, hogy a rendelkezésre álló vízkészleteket az unokáinknak és ükunokáinknak is biztosítanunk kell.”
” A jelenlegi engedély szerint a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
Hadd ismételjem meg a legfontosabb mondatrészt az idézetben.
“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.
Ez pontosan 53908255%-os árrés.  Mégegyszer megnéztem ITT, csak a biztonság kedvéért.

A Nestlé szabad kezet kap a vízzel való kalózkodásban

Míg a Nestlé szabad kezet kap arra, hogy bekapcsolódjon a vízellátásba, a közembert új megszorító intézkedések sújtják: kútvíz használatának korlátozása , és az esővíz összegyűjtésének tiltása.  Ez így van – a Nestének 1.100.000 liter víz jár havonta -, de nem lehet esőgyűjtő hordó a kertben.
A klasszikus Agenda 21 stratégia, a fenntarthatóság színlelésének gyakorlatával a vezető elit kezébe kerülnek az erőforrások,  míg az átlagember egyre többet fizet mindenért.

A Nestlé sok más megdöbbentő tevékenységet is folytat

A Nestle etikátlanságai a vízzel még nem érnek véget.

A Nestle háborúja a szoptatás ellen

Nestlé az első számú babatápszer gyártó a világon. (A babatápszer egy $ 11500000000 dolláros iparág.)    Azt sugallják, miszerint a babatápszer egészségesebb a csecsemők számára mint az anyatej és ennek következtében több millió csecsemő halt meg szerte a világon alultápláltságban.
A New York Times egyik cikke arról számolt be, hogy az egyik jamaicai család, “átlagosan 7 USD heti jövedelemmel” a Nestlé  által teljesen meggyőződve arról, hogy a tápszer jobb mint az anyatej, babatápszert vásárolt gyermekeiknek. Az anya az ajánlott mennyiségű víz háromszorosával higította a tápszert, hogy két gyermekét etetni tudja.
“Az eredmények láthatók a harmadik világ klinikáin, kórházaiban, a nyomornegyedekben és temetőkben.”
A Times-ban az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének hivatalos képviselője, Dr. Stephen Joseph, a babatápszerre való teljes hagyatkozást hibáztatta évente több mint egy millió gyermek haláláért, alultápláltság és hasmenéses betegségek forrásának jelölve meg azt. (http://www.businessinsider.com/nestles-infant-formula-scandal-2012-6?op=1#ixzz2VLUAwwH4)
A Nestlé szoptatás elleni kampánya nem állt meg itt. Az US 8012509 B2 számú anyatejre vonatkozó szabadalmat 2011-ben a Nestle kapta, bár   “Az anyatej alkotórészeinek monopolizálásának igényét különféle intézmények és vállalatok, orvosi egyetemek, mint a John Hopkins és a Baylor College of Medicine, babatápszert gyártó vállalatok, mint a Nestlé és a Wyeth, biotechnológiai cégek, mint az Agennix, és még többek között az amerikai kormány által képviselt Egészségügyi Minisztérium is kinyilvánította. ”

A Nestle igyekszik szabadalmaztatni az édeskömény virág gyógyító hatásait:

Egy tavaly megjelent folyóiratban a Nestlé tudósai azt állították, hogy “felfedezték” ami a világ nagy részén már évezredek óta ismert, hogy a Nigella sativa kivonatot “ételallergia” ellen lehet használni.
A Nestlé újabb próbálkozása az, hogy megpróbál létrehozni egy Nigella sativa monopóliumot, képessé téve ezzel saját magát arra, hogy beperelje azt, aki ezt a gyógynövényt a Nestlé engedélye nélkül használja. Már be is nyújtotta szabadalmi igényét- aminek elbirálása folyamatban van.
A Nestlé korábban – 2011-ben a tehéntejet, mint hashajtót próbálta monopolizálni, annak ellenére, hogy ez a tudás az indiai orvosi szövegekben már ezer éve jelen van. ( http://action.sumofus.org/a/nestle-nigella-sativa/5/2/?sub=fb )

A Nestlé kegyetlen és szükségtelen állatkísérleteket végez, azért, hogy különböző egészségre vonatkozó állításokat tegyen a Nestea italok cimkéire (http://www.nesteacrueltea.com/ActNow.aspx)

A Nestlé csokoládéjának gyártásához “rabszolgamunkát” használnak fel, ahol a “rabszolgák” közt bőven találunk gyerekeket is. (http://www.confectionerynews.com/Regulation-Safety/Nestle-s-child-labour-pledge-small-and-incomprehensive-says-labour-group)


A Nestlével szembeni ellenállás

A globális bojkott 1977-ben kezdődött Amerikában, válaszul az agresszív babatápszer marketingre, tekintettel lévén a szegénység sújtotta harmadik világ országaira. A bojkott a mai napig aktív. Irányítója a  Nemzetközi Nestlé Bojkott Bizottság és az Egyesült Királyságban a Baby Milk Action .
Egy másik ilyen mozgalom a Stop Nestlé Waters is.

Nestlé márkák

Nestle különböző márkanevek alatt értékesít, a választás  illúzióját keltve fel vevői körében.
Állateleség
  • FELIX
  • CAT CHOW
  • DOG CHOW
  • PRO PLAN kutyaeledelek
  • PRO PLAN macskaeledelek
  • FRISKIES kutyaeledelek
  • FRISKIES Jutalomfalatok
  • FRISKIES macskaeledelek
  • GOURMET
  • Purina ONE
  • DARLING
Ásványvizek
  • THEODORA
  • NESTLÉ AQUAREL
  • NESTLÉ VERA
  • PERRIER
  • ACQUA PANNA
  • S.PELLEGRINO
  • SANPELLEGRINO gyümölcsitalok
  • SANBITTER ROSSO
Csecsemőtáplálás
  • BEBA
  • NESTLÉ
  • NESTLÉ LACTOGEN
Édességek
  • BALATON
  • BOCI
  • KIT KAT
  • AFTER EIGHT
  • SMARTIES
  • NESQUIK
  • SZERENCSI
  • FRUTTI
  • BON PARI
Kávé és kakaó
  • NESCAFÉ CLASSIC
  • NESCAFÉ Classic Crema
  • NESCAFÉ BRASERO
  • NESCAFÉ Gold
  • NESCAFÉ Green blend
  • NESCAFÉ 3in1
  • NESCAFÉ® Dolce Gusto®
  • NESPRESSO
  • RICORÉ
  • FRANCK SLÁGER
  • SZERENCSI
  • NESQUIK
Konyhai termékek
  • Maggi
Reggelizőpelyhek
  • NESQUIK
  • CHOCAPIC
  • CINI MINIS
  • STRAWBERRY MINIS
  • COOKIE CRISP
  • CHEERIOS
  • LION
  • NESTLÉ FITNESS
  • CORN FLAKES
  • NESTLÉ MÜZLISZELETEK
Vendéglátóipari termékek
Jégkrémek
  • MÖVENPICK
  • NESTLÉ jégkrémek
Kozmetikumok
  • Biotherm
  • Body Shop
  • Cosmence
  • Garnier
  • Helena Rubinstein
  • Innéov
  • La Roche-Posay
  • Lancome
  • L’Oreal
  • Mátrix
  • Maybelline
  • Metamorfózis
  • Teljesség
  • Redken
Ha a világ vízellátása nem lenne elég, a gyerekek gondolatainak irányítását is akarják:
Ha azt hinnénk Magyarország immunis a Nestlé befolyása ellen, gondoljuk át mégegyszer.
Annak ellenére, hogy a Nestlé azt állítja, hogy az EU-n belüli termékei nem tartalmaznak GMO összetevőket, a vállalat egyértelmű híve a GMO technológiának és akkor használ GMO összetevőket, amikor csak tud, és amikor az a törvény által megengedett:
“A Nestlé támogatja a géntechnológia felelősségteljes alkalmazását az élelmiszer-termelésben, amennyiben az alapos tudományos kutatáson alapszik.”
És:
“A Nestlé továbbra is fog géntechnológiával módosított növényi összetevőket alkalmazni, ahol csak lehetséges.”(forrás: www.nestle.com)

A GMO-kal kapcsolatos európai közvélemény erősen negatív, amint azt a szigorú GMO címkézés és nyomon követhetőségi törvények is mutatják. Ezt szem előtt tartva, terveik közt szerepel a magyar közvélemény megváltoztatása is a GMO-kkal kapcsolatosan, a célzottan magyar gyerekeknek készült szabad “egészségnevelési” program kitalálásával.

Nutrikid ®

A lista még mindig nem teljes. A végtelen kapzsiság valójában még itt sem ér véget.
Az orwelli valóság ott kezdődik, amikor a Nestlé honlapján a Nutrikid ® kitűzött célja az, hogy felvegye a harcot a gyermekkori elhízás ellen és “, hogy erősítse a képet arról, miszerint a Nestlé hiteles és vezető táplálkozási szakértő és wellness cég Magyarországon, amely fontosnak tartja a Közös Értékteremtést”
Nem tudom, hogy mit jelent a “Közös Értékteremtés”, de nem hangzik jól.
A program akkor lesz még hátborzongatóbb, ha megnézzük statisztikájukat:
“A mai napig a Nutrikid ® program a magyar iskolák 85%-át érte el, ami 3100 általános iskolát és közel 400.000 gyereket érint.”
Ha ez nem ijesztő még, akkor semmi sem lesz az.
Forrás: www.nestle.com
A Nestlé vezérigazgatójának legújabb pszichotikus nyilatkozatait alapul véve, hozzátéve azt, hogy mennyire felbosszantva érzi magát azért mert a GMO-k használata még nem engedélyezett Európában, csöppet sem meglepő, hogy a csecsemőktől kezdve minden korosztályt célba vesznek.
Az Egyesült Államokban és Európa egyes részein, az ultra-hátborzongató SciberBrain márkanév alatt működik gyermek agymosó programjaik:
E programok középpontjában a következő területekre való ”befektetés” áll:
  • Belgium
  • Franciaország
  • Németország
  • Magyarország
  • Izrael
  • Olaszország
  • Jordánia
  • Hollandia
  • Lengyelország
  • Portugália
  • Románia
  • Oroszország
  • Spanyolország
  • Szíria
  • Törökország
  • Ukrajna
  • Egyesült Királyság
Emberek, véleményem szerint, ennek a gonosz monolitikus vállalatnak napirendjén a hatalmas nyereség biztosítása áll a lakosság jólétének, megélhetésének, egészségének rovására. A gyermekek szisztematikus agymosása, a jövő nemzedék függővé tétele… pedig úgy tűnik, a legfontosabb számukra.

Natura Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése