2014. február 28., péntek

Dézsmálja a külföldről hazaküldött pénzeket a bank



Dézsmálja a külföldről hazaküldött pénzeket a bank

A külföldön dolgozó magyarok és a itthon maradt családtagjaik figyelmébe!

Egy újabb banki csalási módra derült fény. Mint kiderült, ez már rendszeressé vált. -Tünde Gáspár írja a Facebook-on:
“Angliában dolgozom és több éve küldök haza rendszeresen angol fontot, amit otthon a deviza számláról szintén fontban vesznek ki.
Az utóbbi időben viszont azt vettem észre, hogy a küldött összeg hiányosan érkezik meg, – levontak az összegből! Bementem reklamálni az itteni bankomhoz, érdeklődvén hogy hova tűnik a pénzem és miért?
Hosszas utánjárás után kiderült, - hogy az általam küldött összeget a bank közép árfolyamon átváltja forintra és utána ismét visszaváltják fontra, – majd eladási áron kiadják az otthoni fél részére – A különbözetet pedig minden tájékoztatás, értesítés nélkül, pofátlanul zsebre vágják!
Majd ezek után, a megmaradt összegből, – kezelési költség címén megint levonnak egy jókora összeget, ami természetesen szintén nem kevés pénz!
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akivel elkövették ezt. Bárki, akinek hiányzik pénz az átutalt összegből, nyugodtan reklamáljon az itteni banknál és rövid időn belül vissza kapja a pénzét!
Az én bankom azonnal email-ben és hivatalos levélben felszólította az otthoni bankot, – a hiányzó összegek rendezésére, közölvén, hogy ez illegális manipuláció, vagyis; csalás és lopás, – s egyben vissza is utaltatta számlámra az eltűnt pénzt…”
Úgy véljük, hogy ez nem volt egyedi eset, és kérünk minden külföldön dolgozó, s az otthon maradt családja részére a pénzt bankon keresztül hazautaló magyart, – figyeljen erre is, nehogy őket is meglopják – ebben is, – a magyarországi bankok!
Tünde Gáspár/Fb – Nemzeti Civil Kontroll nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése