2014. február 28., péntek

Janukovics beszéde előkészíti Ukrajna annektálását (

Janukovics elnök Moszkvában tartott sajtótájékoztatót, melyen tagadta, hogy őt "eltávolították a hatalomból". A riporterek láttán feltűnően ideges államfő elmondta, Ukrajna területén vadásznak rá, emiatt kényszerből kellett elhagynia az országot és ez nem azt jelenti, hogy meghátrált volna államfői teendői elől.
Az elnök kifejtette, hogy a Nyugat-Ukrajnában hatalomra juttatott nacionalisták és újfasiszták a társadalom csak egy szűk rétegét képviselik, akik masszív külföldi támogatásban részesültek.
Janukovics most először jelent meg nagy nyilvánosság előtt, mióta Ukrajnában megkezdődött az atlantista hatalomátvétel. Ő is és közeli családtagok olyan fenyegetéseknek voltak kitéve, ami miatt el kellett hagyniuk az országot. Nem egyedüli eset, a NATO különleges alakulatai Líbiában is inkognitóban vadásztak Kadhafira, majd később, Szíria ostromának kezdetekor több sikertelen gyilkossági kísérletet követtek el Asszád elnök ellen. Az ukrán elnök utáni hatóvadászat már rutinműveletnek számított az álságosan emberi jogokért harcoló nyugat számára.
Az államfő elmondása szerint az ellenzékkel és az európai delegációval aláírt egyezmény tartalmazta, hogy a következő elnökválasztásokig hatalomban marad. Majd arra a nevetséges indokra hivatkozva "fosztották meg" az elnöki pozíciótól, hogy "elhagyta az országot". Mivel az atlantisták által elfoglalt parlament kinevezett egy új illegitim államfőt, ezért az európai delegációval aláírt egyezmény érvénytelen. Az államfő elmondása szerint nem írt alá semmilyen papírt május 25.-re elnökválasztások kiírásával kapcsolatban, ezért a választások eredménye is illegitim lesz.
Janukovics nyilvános szereplése Moszkvában semmi egyebet nem szolgál, mint az orosz közvélemény előkészítését Ukrajna annektálására. A cionfasiszták hatalomra juttatása Ukrajnában - különösen a nagy honvédő háborúra emlékezés okán - meggyőzi az orosz társadalmat arról, hogy a frissen hatalomra juttatott ukrán kormány veszélyt jelent Oroszországra és ezt a veszélyt katonai úton kell elhárítani.

http://www.hidfo.net/2014/02/28/janukovics-beszede-elokesziti-ukrajna-annektalasat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése