2014. június 6., péntek

Szemjonovka-Szlavjanszk elővárosa-afféle új “breszti erőd” lett.


Az utóbbi napok-igy tegnap is-leghevesebb donbasszi harcai Szemjonovkánál dúltak. Igor Sztrelkov tájékoztatója alapján az utóbbi háron napon négy hordahelikoptert, és legalább tizenhárom páncélozott ellenséges járművet semmisitettek meg a népi milicisták. (Kissé mosolyogva emlitette meg, hogy a milicisták nem kis döbbenetére egy találatot kapott harckocsi fogta magát, és lángolva-nagy durrogások közepette-”elsántikált a helyszinről. “Kiváló szovjet technika. Mindent kibir!”-mondta)

A harcok kezdete óta Igor Sztrelkov szerint ebben a térségben mintegy 1200 megszálló harapott a fűbe, és két lelőtt harci repülő mellett 15 helikoptert is elvesztett a bűnbanda.
Turcsinov kijevi vezérhiéna és banditafőnök tegnap parancsba adta valamennyi szlavjanszki “terrorista” elpusztitását, mire az Új Király elfoglalja kijevi trónját.
Ebbéli igyekezetükkel függhet össze, hogy Repihovaty határmenti települést bombázta az ukrán légierő egy repülőgépe. A nagy munkálkodás közepette viszont irányt tévesztett, és berepült orosz légtérbe. Az orosz szomszéd küldött mentőautókat Kujbisevoból a sebesültek összeszedésére, akiket aztán orosz területre szállitottak ellátásra. Útközben egyikük meghalt.
Kujbisevo lakói szemtanúi voltak a szomszédban zajló dolgoknak, és a légtérsértésnek is, és nem értik Oroszország tétlenkedését, illetve azt, hogy a repülőgép miként úszhatta meg büntetlenül a behatolást.
Tegnap egyébként a Novosahtyinszk orosz város közvetlen közelében lévő “Dolzsanszkij” ukrán határátkelőhely teljes állománya átballagott az orosz oldalra. Előtte gondosan megrongálták a technikai berendezéseket. (A Bal-Rad ismeretei szerint ezen a határátkelőhelyen egy magyar származású, kárpátaljai házaspár is dolgozott.)
A Luhanszki-két napig ostromlott-határőrlaktanya és bázis lakói is egészségre ártalmasnak találták a rájuk való lövöldözést, és úgy döntöttek, hogy ebből nekik elegük van. Mindahányan otthagyva fegyverzetüket-átmentek Oroszországba. Tiszti állományostól.
Tegnap oroszországi illetékesek jelezték: kezd “megtelni” a Krim, és a határmenti-elsősorban is a Rosztov-régió-a szomszédból érkezett menekültekkel.
(Ványa b. B-R)




Ma reggel nagyon komoly összecsapások robbantak ki Észak-Donbassz térségében.

Szemjonovka-Szlavjanszk térségében a “nemzethi” gárdával feldúsitott ukrán reguláris hadsereg megpróbálkozik a DNR -milicia felszámolásával. A reggel kb. öt óra óta zajló-és szinte minden létező fegyverzetüket bevető csapatok-néhány helyen közvetlen közelről lövik egymást.
A latorhorda magyar idő szerint kilenc órára elveszitett egy újabb helikoptert, és legalább négy páncélozott járművet. Halottaik számát még csak megbecsülni sem lehet, mert rádióforgalmazásukból csak azt lehetett megtudni, hogy komolyabb légitámogatást kérnek.
Szlavjanszk és Szemjonovka lakott területei erős tüzérségi tűz alatt van. Lakóházakat értek találatok. Ezidáig nyolc milicista esett el, és négy fegyvertelen civil haláláról van tudomásunk.
A környékben elterjedt a hir, hogy az éjjel telefonon értesitette a kijevi junta a közalkalmazottakat, hogy ma már nem kell dolgozniuk, és hogy helyezzék magukat és családtagjaikat is biztonságba. LAKÁSAIK ABLAKAIT-AJTAJAIT NE NYISSÁK KI! (Ezt a javaslatukat a meleg időjárással, és a temetetlen emberi és állati hullákkal magyarázzák, mondván, hogy járványveszély van. A tegnapi körtelefonban ivóviz felhalmozását is javasolták!)
A hirről értesülő nem értesitettek arra gyanakodnak, hogy ma esetleg kémiai vagy bakteriológiai fegyvert is be fog vetni a latorhatalom!
Magyar idő szerint 11-órakor kaptuk a hirt, hogy a latorhorda tüzérsége lőtte a Szemjonovka határában lévő “KAPAHIM” nevű vegyiüzemet, amelynek során tűz keletkezett! A raktárban mintegy 200 tonna ként tárolnak!
2014-06-06_113405
Luhanszk külvárosában szintés heves lövöldözések vannak. A városból egyelőre csak annyi információ szivárgott ki, hogy a népi milicia biztosan tartja állásait. A város lakói tömegesen hagyják el Luhanszkot, és tartanak Oroszország irányába.
Mint ismeretes, tegnap a térség minden ukrán határátkelőjét elfoglalták a milicisták, és igy a menekülő civilek akadálytalanul juthatnak el orosz területre. A határszakasz védelmét eddig ellátó ukrán határőrök mind egy szálig feladták a zöld határ ellenőrzését is. Információink szerint viszont a határszakaszt fokozottan őrzi az orosz határőrség. Sahtyi és Novosahtyinszk városok “megteltek”!
(Ványa b. B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése