2014. április 15., kedd

Kijev amerikai zsoldosokkal verné le a felkeléseket


Ukrajnában az atlantista puccs által hatalomra jutott Turcsinov bejelentette, hogy elsöprő erővel lépnek fel a kelet-ukrajnai felkelőkkel szemben. Tegnap éjjel megkezdődött egy újabb csapatösszevonás, amit ő terrorelhárítási műveletnek hív, melynek célja annak megakadályozása, hogy Ukrajnából újabb területek szakadjanak le.
Ukrajna-szerte nagyobb haditechnikák mozgásáról számoltak be, a Donyeckben ellenőrzőpontokat felállító felkelők reggel visszafordítottak egy tankot Kijevbe. Az illegitim kijevi kormány korábban már próbálta leverni a kelet-ukrajnai felkeléseket, de a korábbi ukrán karhatalom nem engedelmeskedik a legitimáció nélküli, magát kormánynak kiáltó csoportnak. Az ukrán rendőri különleges alakulatok akkor megtagadták a parancsok végrehajtását és nem nyitottak tüzet civilekre. Emiatt Kijev most a frissen megalapított Nemzeti Gárdát küldte Donyeck környékére, amibe a Majdanról soroztak be "tüntetőket". Ez azért fontos momentum, mert a Majdanon korábban amerikai katonai magánvállalatok zsoldosai tevékenykedtek, valamint a Jobboldali Szektor fizetett emberei, - vagyis a Kelet-Ukrajnába tartó Nemzeti Gárda a nyugat által fizetett oroszellenes szélsőjobboldalból és amerikai katonákból áll.
Oroszország Külügyminisztériuma bejelentette, hogy ha Kijev erőt alkalmaz a kelet-ukrajnai tüntetőkkel szemben, az a négyoldalú találkozók (Oroszország, Ukrajna, EU, USA) végét jelenti. Ha a Nemzeti Gárda fellép a kelet-ukrajnai oroszokkal szemben, az nemhivatalos amerikai katonai beavatkozás. Ebben az esetben az USA rákényszeríti Oroszországot, hogy katonai erővel lépjen fel az ukrajnai oroszok védelmében.
http://www.hidfo.net/2014/04/15/kijev-amerikai-zsoldosokkal-verne-le-felkeleseket



Új-Oroszország nem adja fel: civilek fordítottak vissza egy ukrán tankot


Az illegitim kijevi vezetés feje, Turcsinov, utimátumot adott az oroszpárti felkelőknek, amit azok semmibe vettek, természetesen. Ennek megfelelően kijev megkezdte a mozgósítást a délkelet-ukrajnai oroszok által már csak Új-Oroszország (Novorussia) néven emlegetett területek ellen. A lenti videón épp civilek bírnak rá egy tankot a visszafordulásra Szlavjanszk mellett. http://www.youtube.com/watch?v=gDcQTBYY4kE
Emelett nyomtatott lapokat osztogatnak a Délkeleti Hadsereg tagjai, amit az szerepel, hogy hogy érdemes egy tankkal felvenni a harcot.
Hídfő.net | Novorussia - hogy harcolj egy tank ellen?Novorussia - hogy harcolj egy tank ellen?
Érdekességképpen: a Délkeleti Hadsereg ezalatt Szlavjanszkban elfogott két olyan katonát, akik egy privát katonai cég (elképzelhető, hogy a Greystone) alkalmazottai voltak. A kihalgatásuk épp most folyik, ha többet tudunk meg, jelentkezünk.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/uj-oroszorszag-nem-adja-fel-civilek-forditottak-vissza-egy-ukran-tankot





Légi úton szállítanak csapatokat Kelet-Ukrajnába - de kitől jön a segítség?


Az ukrán Nemzeti Gárda megrohamozta Kelet-Ukrajnában a Kramatorszk melletti repteret, - az akció során kisebb tűzharc bontakozott ki, több oroszpárti aktivista megsérült. A Nemzeti Gárda alakulatai biztosítják a kifutót, vagyis feltehetőleg légi úton további katonai egységek érkeznek Kelet-Ukrajnába. Kérdés, hogy honnan - lehetséges, hogy amerikai alakulatok érkeznek a térségbe, ám valószínűbb, hogy a NATO térségi szövetségesét, Törökországot vonja be a fedett akcióba. Az ukrán Nemzeti Gárda jelenleg a Jobboldali Szektor oroszellenes aktivistáiból és amerikai magán katonai vállalatok zsoldosaiból áll.
Korábban az Anonymous hackercsoport kiszivárogtatott egy krími tatár vezetők és a Kijevben működő fegyveres felforgatók közti levelezést, amiből kiderült, hogy a krími tatárokat ugyanazok látják el fegyverekkel, akik a kijevi felforgatókat is. A nemzetközi alternatív média Törökországot hozta összefüggésbe a krími tatár kisebbség támogatásával, mivel Törökország nem titkoltan ki akarta terjeszteni befolyását a Krím-félszigetre. Ez pusztán amiatt nem valósulhatott meg, mert az orosz csapatok gyorsabban reagáltak és az új krími vezetés látványos engedményeket tett a tatár vezetőknek. Washington azonban nem tett le Törökország eszközként felhasználásáról. A NATO szövetségeseként Ankara fegyverekkel látja el a szír lázadókat, és geopolitikai elhelyezkedéséből adódóan a NATO az Ukrajnában működő nyugati fegyveres erők logisztikájához is igénybe veheti a török kormány segítségét. Erre utal, hogy az ukrán Nemzeti Gárda legelőször a kelet-ukrajnai reptereket rohamozta meg, eközben a NATO csapatösszevonást folytat a Fekete-tengeren, hogy biztosítsa az ellátáshoz szükséges légi folyosót.

Szlavjanszk térségében szintén megkezdődött a Nemzeti Gárda rajtaütése. Az ukrán csapatok páncélozott csapatszállító járművei megközelítették a katonai repteret Szlavjanszk környékén is. Helyszíni beszámolók szerint tárgyalások kezdődtek az orosz népi milíciával, ami ellenőrzése alatt tartja a létesítményt, majd váratlanul tűzharc alakult ki. Az összecsapásnak halálos áldozatai voltak, nem tudni hány áldozattal járt az akció.
A milícia fő ereje Kramatorszk bejáratát blokkolja és felkészültek a város védelmére. Az internetes videomegosztókon már terjednek a felvételek, melyen katonai helikopterek köröznek Kramatorszk környékén, ahol bármelyik pillanatban városi harc alakulhat ki.


http://www.hidfo.net/2014/04/15/legi-uton-szallitanak-csapatokat-kelet-ukrajnaba-de-kitol-jon-segitseg


Ukrajna – Keleti Front 2014. április 15. – Összefoglaló jelentés


szlav1

Helyi tudósítónk mondja: “A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! – Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!… A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul…”

…”9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe…”

- Összefoglaló jelentés helyszíni tudósítónktól, – s az eseményeket követő munkatársainktól -

Andrijevkát lerohanta Jaros hordája
A Bal-Rad-ot Szveta az alábbiakról tudósította telefonon Szlavjanszkból:
Ukrán idő szerint reggel 7 órakor (magyar idő szerint 6-órakor) a Szlavjanszkkal szomszédos mintegy kétezres lélekszámú falucskát, Andrijevkát lerohanta a kijevi horda bandita különítménye.
szlav2
A páncélozott harcjárművekkel érkező különítmény a még szinte alvó falura rátörve válogatás nélkül nyitott tüzet mindenre. Az Andrijevkából Szvetának kétségbeesetten telefonáló helybéli elmondta, hogy a támadók a páncélozott jármű toronylövegéből is tüzet nyitottak.
Az andrijevkai telefonáló szerint a faluban ezidáig nyugalom volt. A támadók létszámáról semmit nem tudott mondani, azt viszont megemlítette, hogy feketeruhás álarcosok lövöldöznek eszeveszetten!
Szveta beszámolt arról is, hogy a szlavjanszki önvédelmi erők felderítői jelezték: a város felé Kramatorszk irányából nyolc darab PSZH közelit, (BTR-ek) és Ural teherautókon valószínűleg a “terroristaellenesnek” nevezett banditák.



Tankot fogtak Szlavjanszknál!
Ukrán tankot fogtak Szlavjanszknál a felkelők. Addig-addig kergették árkon-bokron keresztül, míg a tank parancsnoka kimászott a toronyból, kezet fogott a felkelőkkel, és…ő is befejezte a “terroristák elleni harcot”!
Viszont jól összemaszatolta sárral a kincstári vagyont, amint a Lada Nivával kergetőzött! A szlavjanszki “koránkelők” pedig elmondhatják: ki korán kel, tankot lel! A kijevi junta pedig ezt is felróhatja a szépen gyarapodó veszteség listára,
Andrijevka felszabadult!
Andrijevkától elüldözték a “terrorellenes” banditákat. Rövid lövöldözés után az “antiterrorista” horda felkötötte a nyúlcipőt, és sietve távoztak a faluból. Ottjártukat a felgyújtott tanácsháza jelzi. A tüzet egyébként a helyiek eloltották. Sérült nincs.
Szlavjanszkban is nyugalom van. A város környékén felbukkant hordák felszívódtak. Lozova falu környékén még láttak az erdő mellett néhány PSZH-t, de azok is távozófélben voltak.
És a katonák visszafordultak…
“Terroristaellenes” harcba indult az ukrán hadsereg egyik szakasza. Valószínűleg a kijevi hiénacsoport megítélése szerint “forró” helynek számító Szlavjanszk és környéke lett volna a célterület, de…
De Krasznoarmejszk határában az alakulat teherautóját lestoppolták helybéliek, és megbeszélték a katonákkal, hogy nem tartják jó ötletnek a dolgot.
A katonák megállapodtak a helybéliekkel. Visszafordultak inkább. Nekik sincs kedvük háborúzni honfitársaikkal. Hát még ha abba belegondolnak, hogy esetleg a határ túloldaláról, – ami alig 200 km-re van, – Misa át találna sétálni, egy kis honfitársi segítséget nyújtani!
Egyébiránt pedig mai keltezésű az a moszkvai hir, miszerint 9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe. Ők most tréningen vesznek részt.
Csata Kramatorszkban
Az ukrán hadsereg megrohamozta a kelet-ukrajnai Kramatorszk város katonai repülőterét, amely korábban az oroszbarát fegyveresek kezére került. Lövöldözés történt, többen megsebesültek – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a helyi erők közlésére hivatkozva.
Az ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművekkel közelítették meg a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlavjanszk között fekvő repülőteret, és tárgyalni kezdtek az azt ellenőrző önvédelmi erőkkel. De váratlanul lövöldözés tört ki. Az önvédelmi erők több tagja megsebesült, halottak is lehetnek. Pillanatnyilag a helyzet áttekinthetetlen.
A helyi Novosztyi Kramatorszka újság szemtanúkra hivatkozva honlapján azt írta, hogy a reptér felett, alacsonyan szálló katonai repülőgép jelent meg, feltehetően egy MiG-25-ös vagy Szu-27-es.
Az önvédelmi erők szóvivője közölte, hogy lezárták a Kramatorszkba vezető utat, és készek “megvédeni” a települést.
A Donyeck-medencei népi önvédelmi csoport vezetője, Szergej Ciplakov azt közölte: az ukrán hadsereg egységei harcjárművekkel “nagy támadást” indítottak Szlavjanszk ellen is. “Embereink megvédik a várost” – mondta.
Kézifegyverekkel tankok ellen…
Szveta a Bal-Rad-nak Szlavjanszkból:
A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!
Az Interfax hírügynökség és a Russia Today beszámolója az ellenállókra hivatkozva közölte, hogy a kramatorszki repülőtér elleni támadást a Nyugat és Izrael által támogatott; “Jobb Szektor” hajtotta végre. A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul.
A hatalomra éhes “eurofasiszta” falka, – ahogy Donyeckben jellemzik a kijevi juntát, (lásd a lenti képen), – immáron másodszor támad fegyverrel a népre! Kijevben orvul, – Kelet-Ukrajnában már nyiltan…
blgfu-eimaa6lj6
Szveta/Bal-Rad – B-R – SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése