2014. április 15., kedd

Orosz vadászgépek repkednek a NATO flotta felett


Orosz vadászrepülőgépek járőröznek a Fekete-tengeren összevont NATO flotta fölött - a Pentagon jelentése szerint az amerikai hajók sorozatos provokációnak vannak kitéve. Az orosz vadászgépek a USS Donald Cook fölött több mint másfél óráig járőröztek, és nem válaszoltak semmilyen rádióüzenetre. Steve Warren ezredes, a Pentagon szóvivője szerint ez a lépés "szakmaiatlan és provokatív", emellett az orosz katonai protokollal sem összeegyeztethető. Warren szerint az orosz vadászgépek jelenléte megszegi az orosz és amerikai hadsereg közti együttműködéseket.
USS Donald Cook - mit keres az amerikai flotta a Fekete-tengeren?
Igen nagy lehet a zűrzavar, ha egy amerikai ezredes a katonai együttműködések megszegésére hivatkozik. Ugyanis a NATO alig több mint egy hete megszakított minden katonai és civil együttműködést Oroszországgal, emellett háborús készülődést és csapatösszevonást végez az orosz határ mentén. A több mint egy hete érvénytelenné nyilvánított megállapodást egyébként sem lehet megszegni, mivel az nem létezik többé. Mivel az USA NATO tagállam, a USS Donald Cook akárhogy is nézzük, a NATO flotta része.
Warren ezredes nem lenne tisztában azzal, hogy a NATO és Oroszország közt azért nincs katonai együttműködés, mert azt a Pentagon utasítására a NATO külügyminiszterek felmondták? Nem lenne egyedüli eset - az Egyesült Államok a közelmúltban több részeges, kábítószeres katonai vezetőt is eltávolított a haditengerészettől. Lehet, Warren esetében is fennáll ennek a lehetősége. Az ezredes ezen felül azt találta mondani, hogy a járőrrepülések talán lelkes orosz pilóták magánakciói lehetnek, az orosz hadsereg elvesztette felettük a kontrollt.
Pedig be kell látni, az orosz hadseregnél a kontroll, éppen ez zavarja a Pentagont. Nem csak a pilóták, hanem az egész Fekete-tenger esetében. Orosz katonai források szerint a NATO 2008 óta először von össze csapásmérő erőt a térségben, ami Krím Oroszországhoz csatlakozása miatt azt jelenti, hogy a NATO közvetlen az orosz határ mentén vonja össze a flottát. A vadászgépek jelzésként teljesítenek járőrszolgálatot. Azt üzenik a Pentagonnak, hogy még egy lépés, és ezek a dollár-milliárdokból előállított rombolók a Fekete-tenger fenekén lesznek.
Nem az orosz csapatok jelentenek provokációt Kelet-Európában, hanem az maga a provokáció, hogy az amerikai csapatok anyaországuktól több mint 8500 kilométerre, itt a mi térségünkben katonai erővel akarják építeni a demokráciát, a térség lakájlelkületű politikusai pedig ezt kiszolgálják.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/orosz-vadaszgepek-repkednek-nato-flotta-felett





Felmondott a US Donald Cook legénysége


Nem bírták a stresszt a Fekete-tengerre vezényelt US Donald Cook rombolón szolgálatot teljesítő amerikai katonák, akiket most pszichológusok kezelnek egy román katonai bázison.
A US Donald Cook április 10. óta tartózkodik a Fekete-tengeren. A hétvége folyamán az orosz légierő egy vadászgépe gyors egymásutánban 12-szer hajtott végre alacsony magasságban rárepüléssel szimulált légi támadást az amerikai haditengerészet rombolója ellen. Az akció mindössze másfél óráig tartott, eddig körözött az orosz SZU-24-es vadászrepülőgép a romboló körül, eközben semmilyen rádióüzenetre nem válaszolt.
Mostanra kijutott az információ, hogy a US Donald Cook vissza kellett térjen egy román hadikikötőbe, mert a legénység nagy része beadta lemondását. A szerződéses katonák rutin felderítési feladatra készültek, és sokan közülük egyáltalán nem voltak felkészülve arra, hogy életüket adják a fizetésükért. A legénység nagy része súlyos traumát élt meg a szimulált támadássorozat alatt, mostanra Romániában egy amerikai katonai létesítményben dolgoznak rajta a pszichológusok, hogy néhányan közülük az Egyesült Államokba hazatérést követően még épelméjűek maradjanak.

Már semmi nem a régi - zsoldosok, megijedtek a halál árnyékától. (a kép illusztráció)

A Pentagon hivatalosan is elismerte, hogy a SZU-24-es vadászgép szimulált támadásai demoralizáló hatással bírtak a legénységre. Mivel nemzetközi egyezmények szerint az amerikai haditengerészet hajói mindössze 14 napot tölthetnek a Fekete-tengeren, a térségbe küldött hajók legénységei fokozott stressznek vannak kitéve: az orosz hadseregnek a 14 nap leteltével joga van megsemmisíteni a térségben állomásozó egységet, mert erre a Fekete-tenger katonai egyensúlyát szabályozó nemzetközi megállapodások felhatalmazzák.
Hídfő.net | SZU-24

SZU-24

Emiatt a térségbe küldött amerikai hajókon szimulált támadást végrehajtani valóságos pszichológiai hadviselés az amerikai szerződéses katonával szemben, akinek el kell gondolkoznia, megéri-e a fizetéséért az életét adni.
Romániában képzett pszichológus csapat próbál most az amerikai katonákból ép embert csinálni, mielőtt hazatérnek az Egyesült Államokba. A US Donald Cook pedig új legénységet kap, mielőtt visszatér a Fekete-tengeren folytatott erőfitogtatáshoz. Eközben Kína és Oroszország is az amerikai haditengerészet fizetett gyáva férgein röhög. A nyugati média pedig nemes egyszerűséggel annyit közöl, hogy a US Donald Cook visszatért egy román kikötőbe.
Mindez nagyon jól mutatja, hogy az amerikai katona is tisztában van azzal; a most zajló nyugati erőfitogtatásnak már rég semmi köze nincs se az amerikai érdekhez, se ahhoz a honvédelemhez, amiért ő a seregbe jelentkezett. Tölteléknek, járulékos veszteségnek küldték az első sorba, és mindezért cserébe fizetést kap, amit az államokban elkölthet. Egyetlen egy dologban reménykednek, hogy élve megússzák ezt az egészet. Az orosz SZU-24-es megjelenése pedig ezt a reményt omlasztotta össze. Remek munka lesz ez a képzett pszichológusoknak, akik talán béremelést is kaphatnak majd a sokkos állapotban érkező amerikai katonák összevakarásáért.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/felmondott-us-donald-cook-legenysege



A Pentagon elismerte, hogy a SZU-24-es imitált támadása, – demoralizáló hatással volt az amerikai hadihajó legénységére.


A Pentagon úgy döntött, hogy a Fekete-tengerre küldi a Donald Cook nevű hadihajót.

Az meg ment. Legénysége élvezte a jó időt, a csendes nyugalmat. Minden olyan volt, mint amit megszoktak. Bárhová is vitte őket a parancs, a szolgálat örömteli volt számukra. Morzsolgatták a szolgálati időt, hízott a bankszámla.

Szóval minden OK! volt. Szombatig. Az idilli állapotnak akkor vége szakadt. Misa ugyanis kíváncsi természetű. Szerette volna alaposan szemügyre venni a rekettyése határa közelében bóklászó valamit.

Hát Misa odaküldött egy SZU-24 es “döngicsélőt”. Csak az volt ezzel a baj, hogy a pilóták rövidlátóak voltak. De mert Misa óhaja az volt, hogy alaposan nézzék már meg azt a furcsa jószágot,(mármint az amerikai rombolót), hát jó alacsonyra ereszkedtek. Az amerikaiak panaszai szerint tán’ 150 méterre sem volt az a SZU-24-es a vízfelszín fölött.

Az ilyen látványhoz pedig nem volt hozzászokva a Donald Cook legénysége. Ekkora nagy repülőgép ilyen alacsonyan! És rajta azok a vörös csillagok?! Egyenesen nyugtalanitó! Sőt! Rémisztő!

Az orosz pilóták meg ráadásul elhatározták, hogy alaposan megnézik ezt a rombolót. Keringőztek, röpködtek körülötte-fölötte vagy másfél órán keresztül.
030420-N-6141B-009

A Pentagon szóvivője Steven Warren ezredes szerint ez a frászt hozta a Donald Cook legénységére. A derék ezredes egyenesen ijesztgetéssel vádolta meg az oroszokat, a Reutersnek adott interjújában. Ami szerinte nem egy helyénvaló dolog! A Donald Cook legénysége ugyanis nem szokott hozzá az ijesztgetéshez.

Az ezredes szerint negatívan hatott a legénység pszichológiájára ez a közeli röpködés. Néhányan besokalltak a dologtól. Nem is csoda, hogy depressziós lett jónéhány amerikai tengerész! Az átélt orosz pszichikai nyomástól. Olyannyira depressziósak lettek, hogy 27-en azonnal föl is mondtak.

Ahogy meggyőződtek arról, hogy Misa vadászbombázója elrepült, rögvest megfürödtek, lecserélték összerusnyult alsóneműiket, és közölték a hajó parancsnokával, hogy ez bizony nem járja! Nem azért szerződtek ők a hajón való szolgálatra, hogy vörös csillagos repülőgépek sokkolják őket! Ebbe még bele is lehet halni!

Ők 27-en azonnal föl is mondtak az USA hadseregének! Hiába volt a parancsnok minden győzködése. Hogy hát láthattátok fiúk, nem is volt fölfegyverkezve az a repülő (valóban nem volt), – nem használt a vigasztaló kapitányi beszéd. Azok 27-en döntöttek. Elegük volt ebből a szolgálatból. Nem azt igérték nekik, hogy bajuk is eshet!

Nincs fegyvere annak a repülőnek, rendben van. De nagy is, zajos is, meg hát az az ötágú vöröscsillag ott a szárnyain is, meg a farkán is, -hát az rettenetes!

Nekik ebből az egészből elegük van! – A Donald Cook kapitánya pedig mit tudott tenni? Mivelhogy, a beszart 27 emberrel a hajója már nem harcképes, hát irányt vett a legközelebbi román kikötő felé. Meg is érkezett minden baj nélkül, a felmondott 27-ek pedig futva távozak.

A hülye Basescu pedig azt hitte, hogy “végre komoly amerikai haditengerészeti erő” jelent meg a Fekete-tengeren. És üdvözölte örömmel a Donald Cook kikötését. Isten tartsa meg őt ebben a hitében!

Arról nincs hír, hogy Misa bocsánatot kért-e a csintalankodás miatt! Lehet, hogy perre viszik az amerikaiak a dolgot? Ráadásul tán’ biztositásuk sem volt az amerikaiaknak!

Felhasznált forrás: Andrei Chumakov - News Agency, Novorus.info – Fordítás: Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése