2014. március 18., kedd

Egyik kutya, másik eb! Startol a szocialista gyűlöletkampánySzórólapokkal borítják be az ország mind

Szórólapokkal borítják be az ország mind a 106 választókerületét a szocialisták - értesült az mno.hu. A kampány kidolgozója maga Ron Werber izraeli kampányguru, aki a 2002-es választások során, a szocialisták kampányával honosította meg Magyarországon a gyűlöletkampány műfaját.


Portálunk információi szerint szerdától az ország összes választókerületében a lehető legaljasabb módszerekkel, személyükben fogják támadni a szocialisták a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeit.
Az mno.hu úgy értesült: a kampány stratégiáját és a szórólaphadjárat részleteit Ron Werber dolgozta ki, akinek különös és régről ismert gyakorlata van abban, hogy mi az a gyűlöletkampány.
A legalantasabb ösztönökre hat
Mint ismert, az izraeli kampányguru volt az, aki ezt a műfajt behozta Magyarországra: a szakember 2002-ben tűnt fel az MSZP környékén, új kampánytechnikáival kifejezetten törekedett arra, hogy a legalantasabb ösztönökre hasson, és akár a rasszizmust is bevetette a mozgósítás érdekében - az ő nevéhez fűződik többek között a 23 millió román munkavállalóval történő riogatás is, ami hozzájárult a szocialisták 2002-es választási győzelméhez. Kiszivárgott, hogy 2004-ben háborús retorikával uszította a szocialistákat, amikor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem válogat az eszközökben. "Nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek" - mondta.
Tanácsok láncszavazáshoz
A kampánymester a hírek szerint választási csalási technikát is tanított a szocialistáknak: Bácsics Gyula, aki 2006-ban a Pest megyei Nagykátán a választási bizottság szocialista alelnöke volt, a Célpontnak elárulta: Werber magyarázta el, hogyan lehet láncszavazást úgy kivitelezni a lefizetett szavazókkal, hogy ne legyen feltűnő.

Werber 2012 decemberében tért vissza az MSZP közelébe, hogy az országgyűlési választásokon stratégiai tanácsokkal lássa el a pártot, és ő felel Mesterházy Attila, a baloldali összeborulás miniszterelnök-jelöltjének imázsáért is.

MNO

Kapcsolódó:
   Szarházy szerint az a bűnöző, aki banktitkot sért, és nem az, aki 1 év alatt 70 milliót összespóról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése