2014. március 18., kedd

Putyin és a krími vezetők egyezményt írtak alá az újraegyesülésről

Vlagyimir Putyin orosz államfő és az Autonóm Krími Köztársaság vezetői aláírták az egyezményt Krím és Oroszország újraegyesítéséről. Az orosz parlament ma fogja jóváhagyni az egyezményt. Putyin tegnap hivatalosan is elismerte a területet független országként, hogy a föderációhoz csatlakozás jogi alapjait az orosz jog szerint is megteremtse. Oroszországban hatalmas népünnepély van, a lakosság abszolút többsége támogatja az oroszlakta területek újracsatlakozását. A döntés támogatására országszerte több tízezres szimpátiatüntetések kezdőtek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta a Krím kérését, hogy csatlakozhasson Oroszországhoz – jelenti a BBC News. A brit tévé szerint ez az első parlamenti lépés a félsziget “annektálása” irányában. Az orosz elnök ma itthoni idő szerint délben beszédet mond az orosz parlament mindkét házának együttes ülésén. A Gazeta.ru internetes portál orosz forrásokat idézett, amelyek tudni vélik, hogy a beszéd elhangzása után Putyin elnök és a krími parlament elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov várhatóan egyezményt ír alá a Krimnek “az Orosz Föderációba történő csatlakozásáról.” A vonatkozó törvényjavaslatot az alkotmányjogi biróságnak is jóvá kell hagynia, majd a parlamentnek pedig ratifikálnia. A folyamat várhatóan még e héten befejeződik. Közben – az Itar-TASZSZ jelentése szerint – a krími parlament döntése értelmében a félszigeten 2016 január elsejéig két hivatalos valutát fogadnak majd el, az orosz rubelt és az ukrán hrivnyát. A költségvetésre és az ukrán adókra vonatkozó ukrán szabályok pedig csak addig maradnak érvényben ott, amíg el nem készítik a sajátjaikat. A krími parlament egyben jóváhagyta a Bank of Crimea ideiglenes státuszát. A határozat rögzíti, hogy a Bank of Crimea-nak nem célja nyereség elérése.
A Krímben tartott népszavazás után az Európai Bizottság készségét jelezte arra, hogy Ukrajnát teljes értékű tagként felvegye az Európai Unióba. Ezt Stefan Füle, az Európai Bizottság bővítési biztosa hangoztatta a Die Welt című német lapnak nyilatkozva. “Ha mi komolyan meg akarjuk változtatni Kelet-Európa érintett részét, akkor alkalmaznunk kell azt a legerősebb eszközt, amely az Európai Unió rendelkezésére áll, és ez pedig a bővités”. Ennek ugyanis “példátlan változásra képes és stabilizáló ereje van”.
(Forrás: vg.hu )

A Krim-félszigeten megtartott eredményes népszavazást követően Szevasztopol főterén levelet intéztek Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, melyet Nahimov olvasott fel.
Szevasztopol fordult Putyin csapatokat küldeni a dél-keleti részén, fotó - portál "reklám Szevasztopol" Ebben a levélben Szevasztopol Hős Város megköszöni az időben nyújtott orosz segitséget Putyin elnöknek, ami által sikerült elkerülni a vérontást a félszigeten.
Ugyanakkor ugyanebben a levélben a város képviselői támogatást kérnek Szevasztopol és a délkeleti országrész részére a radikális terroristák és az őket támogató-segitő oligarchák megfékezésére. Tekintettel arra, hogy Ukrajna a FÁK-országok közé tartozik, biztositani kell az oroszajkúak számára is a jogaikat.
Ezért Szevasztopol kéri, hogy Oroszország küldön egy korlátozott jogkörrel biró katonai kontingenst az ENSZ-égisze alatt a délkeleti régiókba, hogy azok biztositsák az emberek demokratikus és szabadságjogait.
A levélben az is szerepel, hogy Szevasztopol készen áll arra, hogy a problémás területre segitőket küldjön az orosz anyanyelvűek jogainak biztositása érdekében.
A levelet azonban nem csak Vlagyimir Putyinnak cimezték. Megküldik azt Alekszandr Lukasenko fehérorosz, és Nurszultan Nazarbajev kazah államfőnek is!
(http://reklama-sev.com/news_entries/14866)


Marie Le Pen és pártja érvényesnek ismeri el a krími népszavazást


A francia Nemzeti Front vezetője, Marie Le Pen a krími népszavazás eredményés érvényesnek ismeri el: "Véleményem szerint vitára nincs ok a krími népszavazás kapcsán. Az eredmény borítékolható volt. A krími emberek félelemben éltek, természetes, hogy ahhoz az országhoz akarnak tartozni, ahova a történelmük, nyelvük és etnikumuk köti őket."
Hídfő.net | Marie Le Pen és pártja érvényesnek ismeri el a krími népszavazástMarie Le Pen
Le Pen hozzátette, hogy "Az EU egy választás elé került. El kell dönteniük, hogy az ukrán alkotmányosság a fontos nekik, ami alapján még mindig Janukovics az elnök, aki, ha akar új választásokat ír ki. Vagy elsimerik a "forradalmi" kormányt, viszont akkor egy szavuk se lehet azért, hogy a Krím-félsziget döntött a sorsáról, hiszen papíron a Majdan-tér is erről szólt. A nép döntött a sorsáról."
Láthatjuk tehát, hogy a nyugat ismét a saját csapdájába esett. A hangzatos népek önrendelkezése csak akkor számít a dekadens brüsszelieknek, ha az az ő érdeküket szolgálja. Egy régió és lakosai mertek élni a jogukkal, és népszavazással döntöttek a jövőjükről. Ez mindjárt kiveri a biztosítékot az Unió vezetőinél, akik abban a tévhitben élnek, hogy ők a világ urai. Nem azok.
http://www.hidfo.net/2014/03/18/marie-le-pen-es-partja-ervenyesnek-ismeri-el-krimi-nepszavazast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése