2014. március 18., kedd

A NATO-haderő felsorakozik az orosz határ mentén

Stephen Mull lengyel amerikai nagykövet sajtóközleményt adott ki, miszerint az Egyesült Államok nagyszabású hadgyakorlatra készül Lengyelországban, amelyen a Visegrádi Négyek (így hazánk is), valamint Románia, Bulgária és a balti államok is részt vesznek. A hadgyakorlatra a közép-lengyelországi Lask támaszponton kerül sor. Ez csak egyike azoknak a nagyszabású átcsoportosításoknak, melyeket az amerikaiak Kelet-Európában és a balti államokban folytatnak.
Hazánkban szintén kezdetét vette a "Várpalota Challenge 2014" nevű hadgyakorlat, melyre csak a nyilvános információk szerint több mint 500 holland lánctalpas érkezett. A hadgyakorlat ürügyén több mint egy hónapon át tartózkodik nagyszámú NATO haderő az országban, ahogy Lengyelországban és a balti államokban is.
Romániában a múlt héten vette kezdetét egy amerikai-román hadgyakorlat a Fekete-tengeren, melyben Bulgária is részt vesz.

Folyamatban lévő amerikai hadgyakorlatok Európában

Látható, - ezek nem szokványos hadgyakorlatok, hanem háborús készülődés. Mint a térkép is mutatja, a NATO nagyarányú átcsoportosításokat végez és felsorakozik az orosz határ mentén. Korábban az Oroszország Hangja bejelentette, hogy mivel a gazdasági szankciók nem hatásosak, a NATO a nyílt katonai betörést készíti elő Oroszországba.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/nato-hadero-felsorakozik-az-orosz-hatar-menten




Katonai konvojok vonultak az M7-esen


125 holland honvédségi jármű ment Szlovénia felől Veszprémbe.



// Hirdetés


Holland katonai konvojok közlekednek az M7-es autópályán, illetve Veszprém térségében kedden egészen a késő estig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) délután.
A szaktárca arra kérte a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a konvojok útvonalán.
A HM közleménye szerint a járművek Szlovénia felől érkeznek az országba. A felvezetéssel haladó, összesen öt katonai konvojban 125 gépjármű tart a Veszprém-Újmajor gyakorlótérre.
A konvojok Tornyiszentmiklós határátkelőhelytől az M70-es autópálya, az M7-es autópálya, a 71-es számú főút, a 710-es út, a 72-es számú főút, a 8-as főút, és a 82-es számú főút útvonalon érkeztek a gyakorlótérre.
A katonai járművek az április 22-ig tartó, holland vezetésű "Várpalota Challenge 2014" nemzetközi gyakorlaton vesznek részt - közölte a szaktárca.
Egy autós fel is vette az egyik konvojt:


http://www.hir24.hu/belfold/2014/03/18/katonai-konvojok-vonulnak-az-m7-esen/


Újabb ok az izgalomra NATO-éknál

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy újabb hat orosz Szu-27-es érkezett Fehéroroszországba, 10 darabosra növelve ezzel az ott állomásozó Szuhoj flottát.
A legfrissebb információk szerint a 2014-es év végéig összesen 24 darab Szu-27SzM3 vadászrepülőgépet telepít Oroszország Fehéroroszországba. A repülőgépeket légvédelmi feladatokra fogják használni, biztosítva Fehéroroszország és Oroszország légterének védelmét.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/21/ujabb-ok-az-izgalomra-nato-eknal/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése